Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szegfűgomba paprikás tárkonyosan

Szegfűgomba paprikás tárkonyosan
Szegfűgomba paprikás tárkonyosan
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt lefagyasztva szegfűgombánk, amit a nyáron szedtünk a sógornőm telkén. Rengeteg volt idén, ezért muszáj volt lefagyasztani (hagymásan, megdinsztelve). Elővettem a gombát, és azon gondolkodtam, hogy hogyan készítsem el. Elsőre a tárkony jutott eszembe és a tej. A párom azt mondta, hogy ilyen finom gombás ételt még nem evett. :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a megmosott, megtisztított szegfűgombát, sózzuk, borsozzuk.
  2. Majd ha megpuhult, rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, majd rászórjuk a lisztet is. Amikor összekavarjuk, felöntjük a tejjel, és annyi vízzel, amennyit felvesz (közben is pótoljuk vízzel, attól függően, hogy mennyire akarjuk sűrűre).
  3. Belenyomjuk a sajtkrémet, és összekavarjuk, rátesszük a tetejére a leveskockát. Kicsit hagyjuk összefőni, majd jöhet a két csipet tárkony és az ecetes leve. Összeforraljuk, és kész.
  4. Szarvacska tésztával, melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 738
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsizsu

Mióta szakács: 2014.06.28.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szegfűgomba pörkölt, sajtos gombapörkölt, tárkonyos gombapörkölt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

542
vöröshagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 1 dl
szegfűgomba 500 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
finomliszt 1 púpozott ek
tej 2.5 dl
víz 3 dl
tömlős krémsajt 25 g
leveskocka 1 db
tárkony 2 csipet
tárkonyecet 1 teáskanál