Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szegfűgombás sertéspörkölt

Szegfűgombás sertéspörkölt
Szegfűgombás sertéspörkölt
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy egyszerű étel, kicsit megbolondítva (nem bolond) gombával.:)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Bármilyem gombával elkészíthető, ha nincs éppen szegfűgomba.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és beletesszük a kockákra vágott paradicsomot, pár percig hagyjuk együtt párolódni.
  3. A húst felkockázzuk, majd azt is beletesszük a fazékba, kicsit pirítjuk, majd felöntjük vízzel.
  4. Addig főzzük, míg megpuhul a hús, ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  5. Hozzáadjuk a megtisztított szegfűgombát, még pároljuk együtt, míg a gomba is elkészül, majd sűrítjük a liszttel és a paradicsompasztával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 335
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéspörkölt szegfűgombával, szegfűgombás disznópörkölt, gombás pörkölt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kattika
Kattika / kattika Thu, 2012-11-08 17:07

Igen, épp láttam. Látom nem veted meg a rock zenét s a motorokat :D Jóóóó :)

207
sertéshús 20 dkg
szegfűgomba 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 1 db
fűszerpaprika 2 kk
finomliszt 2 evőkanál
sűrített paradicsom 1 ek