Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szegfűszeges-diós tarja burgonyalepénnyel

Szegfűszeges-diós tarja burgonyalepénnyel
Szegfűszeges-diós tarja burgonyalepénnyel
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A dió és a szegfűszeg teszi különlegessé és kimondottan karácsonyivá ezt az omlós és szaftos húsételt. A fiam annyira megkedvelte, hogy egy ideje a szülinapjára is ezt kéri. A sülő hús illata ünnepi hangulattal lengi be a lakást. Nem kell megijedni a - hazánkban inkább desszertekhez használt - gyümölcsöktől és fűszerektől, nem lesz tőlük "sütiízű" a főétel. Kedvenc sertésrészem, a tarja garancia a tökéletes végeredményre.

hozzávalók / 6 adag

hozzávalók a lepényhez

hozzávalók a húshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

a lepényhez

  1. Meghámozzuk, hasábokra vágjuk és sós vízben megfőzzük a krumplit. Leszűrjük, áttörjük, és hűlni hagyjuk. (Addig összekészítjük a húst, és betesszük a sütőbe sülni.)
  2. Amíg a hús sül, a kihűlt krumplihoz adjuk a tojást, zsírt, sót és a lisztet. Összegyúrjuk, és 6 gombócra osztjuk.
  3. Tapadásmentes palacsintasütőben egyenként szétlapítva mindkét oldalukat barnásra pirítjuk. (A fordításhoz lapostányérra csúsztatjuk a félig sült lepényt, majd ráborítva a palacsintasütőt - edényfogó kesztyűvel -, visszaborítjuk a tésztát a serpenyőbe.)

a húshoz

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. Kiolajozunk egy 36x20 cm-es, magas szélű tepsit, és a mindkét oldalukon sózott, borsozott tarjaszeleteket szétterítjük az alján. (Nem kell kiklopfolni.) Meghintjük szegfűszeggel és finomra vágott petrezselyemzölddel.
  3. A tejszínbe dobáljuk a diót és a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a ketchupot, mustárt, cukrot és sót, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  4. A szószt a hússzeletekre öntjük, a tepsit alufóliával légmentesen lezárjuk, és 3/4 óráig pároljuk a sütőben.
  5. A hússzeleteket a lepényekkel tálaljuk, és gazdagon meglocsoljuk a zamatos pecsenyelével.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 36x20 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 820
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

herta

Mióta szakács: 2015.08.10.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: közepes
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres sertéssült, fűszeres tarja tepsiben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1045
burgonya 1.2 kg
libazsír 1 ek
tojás 1 db
rétesliszt 50 dkg
1 kávéskanál
sertéstarja 1.2 kg
dió 3 dkg
habtejszín 2.5 dl
fehér bors 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 késhegynyi
ketchup 125 ml
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
mustár 1 teáskanál
cukor 1 csipet
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek