Nem szeretek kuktában főzni, de szerintem ez az egyik olyan étel, ahol az ízek jobban összeérnek, ha kuktában készítjük, mint a sima edényben.
Nem szeretek kuktában főzni, de szerintem ez az egyik olyan étel, ahol az ízek jobban összeérnek, ha kuktában készítjük, mint a sima edényben.
Külön tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
*hirdetés/ajánlat
Hozzászólások (13)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Ugyan ez elektromos kuktában (vagy ki minden nevezi) max 30 perc. Épp ma csináltam! Ráadásul én semmit sem pirítottam előre, hanem csak bele mindent az edénybe, lezár, program beállít, bekapcsol és elfelejt! :-) Ajánlom mindenkinek a kukta eme 21- századi verzióját!
Elkészítettem, nagyon jó lett! Tettem bele egy kis füstölt csülköt is, csak az íze miatt.
Látom nem mostanában lett a recept feltöltve, de jelezni szeretném, hogy nagyon jó recept. Én kezdő kuktás vagyok, ezért kifejezetten ilyen recepteket keresek, ezt elészítettem, és bevált. Annyi kiegészítéssel, hogy szerintem jót tett neki még 2 db babérlevél is.
Nagyon jó ötlet. Én, mióta főzök, előszeretettel használom a kuktát, de sosem jutott eszembe káposztát főzni benne. Csak jó lehet. A csombort én is ajánlom mindenkinek. Erdélyben kihagyhatalan a káposztás ételekből. Vigyázzunk, csak keveset használjunk belőle, elég intenzív az íze. Babból készült ételekhez is használhatjuk.
A recept elmentve, kipróbálom. Üdv: Cili
Kedves Joss Beaumont!
Elkészült, hamar, gyorsan. Ez is tetszik benne, de az íze, hát az fenséges! Annyit változtattam rajta, hogy miután az oldalast előkészítettem, (daraboltam, megmostam) besóztam, és kevés olajon megpirítottam mielőtt a paprikás lébe tettem párolódni. ( Nekem nem volt füstölt hús a hűtőmben, és vásárolni sem akartam, ezért füstölt szalonnabőrt főztem bele). Ezen felül pedig a fűszerezésnél még megszórtam kevés csomborral. Ajánlom mindenkinek! Köszönöm a recept feltöltését!
Üdvözlettel: Miss Sweetly
Kedves Miss Sweetly!
Látom Ön a húst részesíti előnyben az étkezéseknél, ami nekem nagyon rokonszenves, hiszen a mi családunk is a "húsevő" kategóriába tartozik. Az elősütés valóban jó dolog, lezárja a hús pórusait, ezáltal a hús ízletesebb marad, a benne lévő ízek intenzívebbek lesznek. A csombor is jó megoldás, jól felszerelt fűszerpolca lehet ha ez a ritka, méltatlanul elfeledett fűszer is megtalálható benne. Mindezek arra utalnak, hogy nem kezdő a konyhában, ezért külön öröm hogy ízlett az általam feltöltött étel.
Köszönöm a hozzászólást!
Kedves Joss Beaumont!
Számomra a legtetszetősebb ez a kép és az elkészítési mód is! Holnap így fogom elkészíteni!
Üdvözlettel: Miss Sweetly
Kedves Joss Beaumont!
Ezzel én is így vagyok, annyira jól sikerült a fotó, hogy erre kattintottam, az alapanyagok és elkészítés is nagyon szimpatikus. Elkészítem!
Üdvözlettel, WM
Bocs, még csak annyit, hogy szerintem a savanyú káposztával sokallom az 1 órás főzést.....15-20 perc is elég!
A székelykáposztát nem habarjuk,nem rántjuk és nem rontjuk el olajjal!
A székelykáposztát nem habarjuk,nem rántjuk és nem rontjuk el olajjal és nem készítjük kuktában!
Nem is az az étel neve hogy "eredeti székelygulyás".
Nálunk már 30 éve főzünk kuktában. Vörösboros marhapörkölt, körömpörkölt, bab, és még sok más is készül benne. Hamar kész és bizony az íz is jobban megmarad. A menyem először félt tőle, de hamar megszokta és már Ő is szívesen használja. Gyors benne a főzés és finom. Nem kell tőle félni, csak ki kell próbálni.
Igazad van! Már én is legalább 30 éve főzök kuktában! Gyors és jobb az íze az ételnek! Csak meg kell várni, hogy "magától" eressze el a tetejét, miután levettük a tűzről!! Amennyiben alumíniumból van a kukta, akkor pedig ki kell szedni másik edénybe, mert a savas étel és az alumínium kukta rossz hatással van egymásra....:-)
Kellemes, szép ünnepet Mindenkinek! Do-Di