Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta Katrin konyhájából

Székelykáposzta Katrin konyhájából
Székelykáposzta Katrin konyhájából
125 perc / előkészület: 15 perc főzés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi amikor tányérba szedjük a székelykáposztát, nagyon sok tejfölt rakunk rá, mert mi így szeretjük.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsíron megdinszteljük az apró kockákra összevágott vöröshagymát. Félrehúzzuk, beleszórjuk az apró kockákra összevágott sertéshúst, megsózzuk, s beleszórjuk a borsot és a köménymagot és a pirospaprikát is.
  2. Jól megkeverjük, s visszarakjuk a gázra, majd 5 percnyi kevergetés után felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. Ha forr, akkor lerakjuk takarékra a gázt, s fedő alatt kb. 40 percig főzzük, néha megkevergetjük.
  4. Ha letelt a 40 perc, akkor a savanyú káposztát, amit előtte lecsepegtettünk egy tálba (mert erre még lehet, hogy szükségünk lesz, ha nem elég savanyú az elkészült káposztánk), rászórjuk a pörköltre, összekeverjük, s felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
  5. Kb. 1 órát főzzük, először nagy lángon, ha felforr, akkor lerakjuk takarékra, s fedő alatt főzzük tovább, de néha megkevergetjük. Félidőben megkóstoljuk, ha nem elég savanyú, akkor a félretett savanyú léből öntünk bele, vagy ha szükséges, akkor megsózzuk.
  6. Ha letelt az 1 óra, s megpuhult a hús és a káposzta is, akkor elkészítjük a rántást. Ha színesedik a rántás, akkor félrehúzzuk, s kicsit felöntjük vízzel, jól elkeverjük, s a káposztához keverjük, majd még kb. 10 percig kevergetjük, s el is készült a székelykáposztánk.
  7. De ha még nem túl puha a hús vagy a káposzta, akkor még főzzük 10-20 percig, s utána rakjuk bele a rántást.
  • elkészítettem: 65 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 1 295
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, újév, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

480
sertéscomb 1 kg
savanyú káposzta 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
sertészsír 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 teáskanál
bors 1 késhegynyi
őrölt fűszerkömény 1 késhegynyi
finomliszt 1 ek
sertészsír 1 ek
fűszerpaprika 1 kávéskanál