Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szekszárdi sertésszív

Szekszárdi sertésszív
Szekszárdi sertésszív
260 perc / előkészület: 20 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Észrevehettétek, hogy ételeim elkészítéséhez gyakran használok bort. Hála a szekszárdi sógoromnak, gyakran kapok a pincéjéből származó finom nedűt. Ilyet borítottam ebbe az ételbe is. Nem rontotta el.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Knédlivel vagy zsemlyegombóccal is tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, apróra vágott hagymát zsíron szalmasárgára sütjük.
  2. Rádobjuk a megtisztított, tokányra laskázott sertésszívet, az ugyanígy felvágott bőrkét, és addig pirítjuk, míg levet nem enged.
  3. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot, paprikakrémet, köményt, borsozzuk, sózzuk, ráöntjük a bort és 2 dl vizet. Lefedve kis lángon pároljuk.
  4. Főzés közben többször megkeverjük, és ha levét elfőné, borral pótoljuk.
  5. A lisztet a tejfölben simára keverjük, és hőkiegyenlítés után a megpuhult szívhez adjuk. Összefőzzük.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 046
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros sertésszív, tejfölös-vörösboros sertésszív, sertésszív ragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

774
sertésszív 80 dkg
sertésbőrke 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
disznózsír 1 ek
bors 0 ízlés szerint
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
köménymag 1 kávéskanál
paprikakrém 1 teáskanál
száraz vörösbor 2 dl
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
víz 2 dl