Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szélesmetélt parajjal tökmagpürével és sertéssülttel

Szélesmetélt parajjal tökmagpürével és sertéssülttel
Szélesmetélt parajjal tökmagpürével és sertéssülttel
41 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten bogarásztam az alapreceptet, amit kicsit feljavítottam a grillezett szűzpecsenyével.

 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sertéssülthöz

ajánlat

Feldobhatjuk az ételt, ha sütőben, vagy serpenyőben sült koktélparadicsomokat kínálunk mellé, a megsült hússzeleteket pedig meglocsoljuk zúzott fokhagymával ízesített olívaolajjal.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. A tésztát tegyük fel főni. A tökmagot száraz serpenyőben pirítsuk meg, sózzuk. Ezt követően tegyük egy magasabb falú pohárba, öntsük hozzá az olívaolajat, és botmixerrel pépesítsük.
  2. A paraj szárait távolítsuk el, és alaposan mossuk meg, szárítsuk le. Serpenyőben kevés olívaolajon a parajt hirtelen forgassuk át, amíg a levelek kissé összeesnek. Adjunk hozzá zúzott fokhagymát, majd a tökmagpürét és a mascarponét. Alaposan forgassuk össze, ízesítsük sóval, borssal. Ha nem elég krémes, kevés tejszínnel dúsítsuk.
  3. A tésztát a főzővízből egyből tegyük a mártásba, nem kell lecsepegtetni. Forgassuk össze, és kész.
  4. Tálaljuk azonnal, adjunk hozzá grillezett szűzérméket.

Sertés sülthöz

  1. A szűzpecsenyét tisztítsuk meg a hártyáktól, majd ízesítsük törött borssal, és kenjük be vékonyan mustárral. Serpenyőben hevítsünk olajat, majd süssünk kérget a húsra. Pihentessük 15 percet, majd szeleteljük fel érmékre.
  2. Tálalás előtt sózzuk meg, majd bordázott grill serpenyőben (ennek hiányában normál serpenyőben) süssük oldalanként egy-egy percet.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 478
elküldve: 3
receptkönyvben: 105
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szűzpecsenye tökmagos spenótos tésztával, tejszínes mascarponés tészta szűzpecsenyével

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

977
tagliatelle 40 dkg
tökmag 10 dkg
olívaolaj 0.75 dl
mascarpone 10 dkg
habtejszín 0.5 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
spenót 15 dkg
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
sertésszűz 1 db
dijoni mustár 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek