Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szendvicstorta

Szendvicstorta
Szendvicstorta
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bulin nagy siker azok körében, akik szeretik a halat, rákot - és nagyon mutatós, és nem mellesleg, finom!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Aki nem szereti a kaprot, petrezselyemzölddel is díszítheti. Persze a rétegeket is lehet ízlés szerint variálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálcára lerakunk néhány salátalevelet, erre négy kenyérszeletet szorosan egymás mellé teszünk (kiegyenesíthetjük a sarkoknál, hogy jobban illeszkedjenek), és megkenjük mondjuk márványsajtos kencével. Ehhez a sajtot villával összetörjük, pár kanál tejföllel és vajkrémmel összedolgozzuk, borssal ízesíthetjük, sót ízlés szerint, ha szükséges.
  2. A tetejére újabb kenyérszeletek jönnek, ezeket makrélakrémmel kenjük meg. Az olajból kiszedjük a halat (ha nincs makrélakonzerv, olajos sprotnit vagy tonhalat is használhatunk), összetörjük, citrommal, tejföllel kenhető állagúvá összekeverjük - ha kíván sót, ízesítsük. A kenyérszeletekre simítjuk.
  3. Újabb sor kenyér következik, ezt tojásos krémmel kenjük meg. A kemény tojásokat összetörjük, majonézzel, tejföllel, mustárral vegyítjük, sózzuk, borsozzuk, a szeletekre kenjük. Hagyjunk belőle a kész "torta" tetejére is díszítésnek.
  4. Ismét jönnek a kenyerek, ezeket garnélás vajkrémmel kenjük meg - ebbe is tehetünk tejfölt, mint minden rétegbe, hogy a kenyér kissé fel tudja szívni, így puhább lesz. Aki szereti a kaprot, tehet hozzá. Kis majonézzel, citrommal, sóval, borssal lehet még ízesíteni. A garnélából hagyjunk néhány szép darabot díszítésnek.
  5. Az utolsó kenyérréteg következik a tetejére, majd a vajkrémmel befedjük az egész "építményt". Az uborkát felkarikázzuk, körbetapasztjuk vele a tortát, a felaprított kaprot a tenyerünkkel rálapogatjuk. A tetejére szórjuk a maradék tojást, a garnélákat, és a feldarabolt lazaccal díszítjük. Paradicsomszeleteket is rakhatunk a salátalevelekre - már csak a színe miatt is.
  6. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd mint a tortát, felszeleteljük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 254
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: szendvics
fogás: hideg előétel
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sós torta, torta toast kenyérből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

728
toast kenyér 20 szelet
vajkrém 65 dkg
főtt tojás 5 db
makréla 10 dkg
garnéla 20 dkg
füstölt lazac 10 dkg
kéksajt 10 dkg
majonéz 10 dkg
tejföl 2 dl
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kígyóuborka 1 közepes db
kapor 1 csokor
salátalevél 6 db