Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szénhidrát csökkentett diós kifli

Szénhidrát csökkentett diós kifli
Szénhidrát csökkentett diós kifli
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a NoSalty.hu -n találtam tavaly Kiki diós kifli receptjét, ami borzasztóan finom! Mivel apukám cukorbeteg, gondoltam, elkészítem diétás formában is. Így is nagy sikere lett még a nem diétázók körében is. És megnyugtató, hogy a xilittel semmilyen mesterséges anyagot nem juttatunk a szervezetünkbe, ezen felül a master mix-szel még jobban le tudjuk csökkenteni a szénhidrátbevitelt. Az én kiflijeim már dobozban pihengetnek, és a karácsonyt várják! És ami még fontos, fogyókúrázóknak sem kell ezzel a diós kiflivel az ünnepek alatt  sem lelkiismeret-furdalást érezniük. ;)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejben elvegyítjük az élesztőt.
  2. Liszttel és a szénhidrát csökkentővel elmorzsoljuk a vajat, majd belekeverjük a sót.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az élesztős tejet. Jól összedolgozzuk.
  4. 12 részre osztjuk, kigömbölygetjük, és 1 órán át pihentetjük őket.
  5. Addig elkészítjük a tölteléket: diót ledaráljuk, hozzáadjuk a xilitet, fahéjat, vaníliarúd kikapart belsejét és vizet, hogy sűrű, kenhető masszánk legyen.
  6. Kb. 15-18 cm átmérőjű, vékony tésztakorongokat nyújtunk a gombócokból.
  7. Teljesen bekenjük diókrémmel, majd 4 részre vágjuk. A cikk alsó két csücskét picit behajtjuk, majd feltekerjük, és kiflit alakúra hajlítjuk.
  8. Vékonyan kivajazott tepsiben rakjuk, tojásfehérjével lekenjük.
  9. Gáztűzhely 4-es fokozatán 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 658
elküldve: 5
receptkönyvben: 145
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Il-di.

Mióta szakács: 2010.01.24.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kifli xilittel, diétás diós kifli, diós kifli

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pitzburg
p2 / pitzburg Sun, 2011-12-18 12:55

Kedves Ildi!
Mit gondolsz, a tészta beválna bejgli tésztának is?

il-di.
Il-di. / il-di. Mon, 2011-12-19 00:22

Kedves pitzburg!
Nem merem mondani, hogy igen, mert így még nem próbáltam. Viszont elvileg igen, hisz nagyon hasonló a tésztája. Ha nem lennék az ünnepek miatt időzavarban, biztosan kipróbálnám, de most inkább a biztosra megyek, maradok a jól bevált kis kiflicskéknél, ezek biztosan áttudnak sülni :) Üdv.: il-di

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2011-12-16 04:34

Kedves Ildi, a szenhidratcsokkentett liszttel keszult kelttesztanak ugyanolyan az allaga, mint a feherliszttel keszult tesztanak, vagy kicsit nehezebb?

il-di.
Il-di. / il-di. Sat, 2011-12-17 01:57

Kedves Boribon!
Jelentéktelenül, de igen, valamivel nehezebb lesz. Üdv.: il-di.

Adrien
Adrien Wed, 2011-12-14 17:11

Szia!
Ezek nagyon csinos kiflik. Az különösen csábító, hogy azt írod, elállnak. No de meddig? Mennyivel készíthetem el fogyasztás előtt?

il-di.
Il-di. / il-di. Wed, 2011-12-14 17:45

Kedves Adrien!

Köszi! 2 hétig biztosan elállnak. Tovább még nem volt szerencsém tesztelni őket. Üdv.: il-di

786
finomliszt 15 dkg
finomliszt 15 dkg
margarin 15 dkg
élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
tojás 1 db
1 kávéskanál
tojásfehérje 1 db
vaj 1 ek
dió 30 dkg
xilit 12 dkg
fahéj 2 kk
vanília 0.5 db
víz 0.8 dl