Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szénhidrátcsökkentett rozsos kiflik tangzhonggal

Szénhidrátcsökkentett rozsos kiflik tangzhonggal
Szénhidrátcsökkentett rozsos kiflik tangzhonggal
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két hete próbálgatom a szénhidrátcsökkentett kifli készítését különböző lisztekkel. Kenyérliszt csak az öregtésztában van, egyébként mindig valamilyen teljes kiőrlésűt használok. Mivel csak a magam részére sütöm, és így a hat darab 4-5 napig is eltart, így jutott eszembe, hogy régebben tangzhonggal készítettem a kenyereket, kifliket, amire Torma szakácstársunk hívta fel a figyelmünket. Csak kenyérdoktorként emlegetik. Ez a kevéske kis adalék napokkal meghosszabbítja a pékárú élvezhető fogyaszthatóságát. A tészta belül lágyabb, kívül roppan, és napokig szinte ugyanolyan friss marad. Naná, hogy belecsempésztem a kiflibe. Kicsit macerás ilyen kis adagot készíteni, de én még kenyeret is sütöttem, így elhasználtam. Hűtőben 3-4 napig eltartható, használható. Lehet készíteni vízzel, tejjel is, a lényeg, hogy a liszt-víz aránya 1:5 legyen. Egy edényben el kell keverni a két anyagot csomómentesre, és felmelegíteni forrásig. Mikor kezd sűrűsödni, akkor jó. Egy tálba kell kiönteni, letakarva folpackkal, hogy ne bőrösödjön, és a kihűlt, lehet a tésztához keverni.

hozzávalók / 6 adag

tangzhong

tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

tangzhong

  1. Összekeverjük a hideg tejet a liszttel habverővel, majd elkezdjük kis lángon melegíteni. Ha kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről, kihűtjük.

tészta

  1. A kifli összes hozzávalóit (kivéve a só és olaj) dagasztógép táljába mérjük, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  2. Ekkor adjuk hozzá a sót és az olajat, és tovább dagasztjuk, míg teljesen elkeveredik a tésztával. Letakarva 40 percet kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát hat egyenlő részre osztjuk, és minden darabot négyszöggé lapítunk ki, majd szorosan feltekerjük. Bagettsütő-formába fektetjük (ennek híján sütőpapírral bélelt tepsibe), és folpackkal letakarva 20-30 percet kelesztjük, miközben a sütőt előmelegítjük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x23 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 486
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: buci, hamburger-buci, burek, croissant, perec, zsemle, briós, pita, bagel, édes leveles

egyéb elnevezések

rozskifli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

237
finomliszt 1 dkg
tej 0.5 dl
öregtészta 20 dkg
rozsliszt 10 dkg
diabetikus liszt 15 dkg
joghurt 2 ek
ásványvíz 1.4 dl
instant élesztő 2 g
olívaolaj 1 teáskanál
1 teáskanál