Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szent Jakab kagyló barna vajas mártással

Szent Jakab kagyló barna vajas mártással
Szent Jakab kagyló barna vajas mártással
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legfinomabb kagylótípus, amit kicsit sem kell túlbonyolítani. nem kell neki más, csak például egy kis barna vaj, fokhagyma, sült bazsalikom. Na meg persze jófajta kenyér, és ha nagyon jó napunk van, akkor pezsgő!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ez a mennyiség két főre előételnek felel meg, ha főételként szeretnénk, akkor ez egy adag.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenyőmagot durvára vágjuk. A bazsalikomot felaprítjuk. A fokhagymát megroppantjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, és gyakran megkeverve addig "sütjük" míg szép halványbarna nem lesz. Ekkor beletesszük a fokhagymát, fél percig sütjük, majd mehet mellé a bazsalikom egy negyed percre.
  3. Levesszük a tűről, nehogy megégjen.
  4. Közben a kagylót egy felforrósított serpenyőbe tesszük, és oldalanként 1-3 percig (attól függően, hogy mennyire vastagok a kagylók) zsiradék nélkül aranyszínűre pirítjuk a széleiket.
  5. A kagylókat tányérra tesszük, rákanalazzuk a barna vajas mártást, és azon melegében fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 534
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

barna vajas Szent Jakab kagyló

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

409
kagyló 100 g
vaj 8 dkg
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 1 marék
fenyőmag 3 ek