Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szent Jakab kagyló borsóval és baconnel

Szent Jakab kagyló borsóval és baconnel
Szent Jakab kagyló borsóval és baconnel
26 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kifinomult francia és a vastag angol pubkaja véletlen randija egy tavaszi délutánon...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót enyhén sós vízben 15 perc alatt roppanósra főzzük.
  2. Közben a bacont felcsíkozzuk, majd kiolvasztjuk. Ha már majdnem roppanós, hozzáadjuk a vékonyra karikázott hagymát, és addig sütjük, míg a bacon roppanós, a hagyma pedig édeskés-üveges lesz. Kivesszük a baconzsírból, és egy kisebb tálba tesszük.
  3. A főtt borsóból kiveszünk egy marékkal, és a baconös hagymához adjuk, majd összekeverjük.
  4. A maradék borsót leszűrjük, de a főzővízből kiveszünk másfél decit.
  5. A leszűrt borsóhoz hozzáadjuk az összetépkedett mentát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és összeturmixoljuk. Közben adunk hozzá a főzővízből is, hogy jó krémes legyen.
  6. A kagylókat a felforrósított baconös serpenyőbe tesszük, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük. A tányérokba kanalazzuk a borsópürét, ráültetjük a Jakab kagylókat, és rákanalazzuk a borsós szalonnát. Azonnal fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 671
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsópürés Jakab kagyló, Szent Jakab kagyló zöldborsópürével

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

414
zöldborsó 20 dkg
bacon 4 szelet
salottahagyma 1 db
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
menta 1 szál
kagyló 150 g