Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szent Jakab kagyló grillezve pirítóssal

Szent Jakab kagyló grillezve pirítóssal
Szent Jakab kagyló grillezve pirítóssal
14 perc / előkészület: 10 perc főzés: 2 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerűen elkészíthető előétel. A beszerzése ugyan annyira nem egyszerű, de megéri utánajárni, íze nem hasonlítható össze a multikban kapható feketekagylóéval (Cozze), a konzerv kagylóhúsokról pedig inkább nem nyilatkoznék... A pirított kiflikarikák helyett croutonnal is tálalhatjuk.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bármikor fogyaszthatjuk, miután többnyire fagyasztott kiszerelésben kapható. Könnyű fehérborral az igazi. TIPP: ha a kagylókat kör alakban az óra járásával megegyezően helyezzük a serpenyőbe, és ugyanígy járunk el a forgatáskor, illetve a kiszedésnél is, nem fogjuk túl sütni, nem lesz rágós.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kagylóhúsokat (Cape Sante, illetve fésűs kagyló) mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A kifliket karikázzuk fel, majd sütőben pirítsuk aranysárgára.
  3. Serpenyőben hevítsünk fel kevés olívaolajat, majd dobjuk bele az időközben késlappal összetört fokhagymagerezdeket. Nem kell, és nem is szabad túl pirítani a fokhagymát, mert az olajnak rossz íze lesz tőle.
  4. Süssük a kagylót oldalanként 1-1 percig, majd szedjük tálba (tányérba), és pihentessük 2 percig. A serpenyőben maradt olajhoz szükség szerint adjunk egy keveset, szórjuk bele az aprított petrezselymet. Jól keverjük el a láng fölött, majd azonnal öntsük a kagylókra.
  5. Tálaljuk a pirított kiflikarikákkal.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 965
elküldve: 3
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

Cape Sante e crostino, grillezett kagyló, kagyló pirítva

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2012-01-29 02:11

Istenien nez ki! Eddig csak naturan sutottem ki oket, de ezt a fokhagymas-petrezselymes verziot is kiprobalom.

salumeria
Kornél / salumeria Sun, 2012-01-29 12:20

Egyedül arra kell figyelni, hogy tényleg csak egy kicsit "meghúzod" a petrezselymet a serpenyőben, az olajat azonnal kiadja magából és kész. Nem kell megsütni....mire kettőt keversz rajta, gyakorlatilag el is készült...

468
kagylóhús 40 dkg
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 csokor
kifli 2 db
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint