Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szentgyörgyi mézes krémes

Szentgyörgyi mézes krémes
Szentgyörgyi mézes krémes
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában minden évben elmegyünk Borsodszentgyörgyre rokonokhoz, és ott mindig készítenek ilyen mézes krémest, és annyira finom!! Elkértem a receptjét, és hát igen......isteni!! :-)))

hozzávalók / 6 adag

tésztalap

krém

tetejére

ajánlat

A margarint vegyük ki a hűtőből időben, és könnyebb lesz a porcukorral kikeverni!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint, a cukrot, a tojást, a mézet a tejjel, a szódabikarbónával lassú tűzön összefőzzük, karamell színűre. Mikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, amivel sima tésztává gyúrjuk. 1 órát hagyjuk pihenni!
  2. Amíg áll, elkészítjük a krémet. A tejből pár kanállal elveszünk ,és simára keverjük a liszttel. A többit elkezdjük főzni a beleszórt búzadarával. Mikor majd nem forr, belekeverjük a lisztes tejet és a vaníliás cukrot. Besűrítjük. Kihűtjük. A porcukrot elkeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal.
  3. A kihűlt krémet elegyítjük a porcukros vajjal, érdemes gépi mixert használni, és jó sima krémet keverni.
  4. A tésztából 4 lapot sütünk (célszerű megmérni, és úgy elosztani). Egyenként kinyújtjuk kb. 35x23 cm-re ,és margarinnal kikent tepsi hátulján megsütjük a lapokat.
  5. Az első kihűlt lapot megkenjük a krém felével. Rátesszük a második lapot, ezt megkenjük ribizlidzsemmel. Erre tesszük a 3. lapot. Amit a maradék krémmel kenünk meg. A 4. lapot is ráhelyezzük, tortabevonót olvasztunk az olajjal, vízgőz felett, és egyenletesen elsimítjuk a tetején. Hagyjuk puhulni a süteményt másnapig. Majd szeleteljük. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 466
elküldve: 4
receptkönyvben: 84
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
749 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes krémes,búzadarás mézes,karácsonyi sütemény,krémes süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1282
margarin 8 dkg
cukor 23 dkg
tojás 2 db
méz 3 ek
tej 4 ek
szódabikarbóna 0.5 ek
finomliszt 60 dkg
margarin 1 ek
tej 5 dl
búzadara 3 evőkanál
finomliszt 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 15 dkg
porcukor 20 dkg
ribizlidzsem 8 ek
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek