Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szentjánoskenyérlisztes meggyes rolád

Szentjánoskenyérlisztes meggyes rolád
Szentjánoskenyérlisztes meggyes rolád
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám készítette, ami volt otthon összedobta, és finom lett.

hozzávalók / 4 adag

a tésztához

a töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt, 1 ek lisztet és egy ek cukrot.
  2. Mikor megkelt, összekeverjük a 30 dkg liszttel, hozzákeverjük a puha margarint, sót, a maradék tejet és a maradék liszt, cukor hozzáadásával tésztát gyúrunk.
  3. 30-45 percet kelesztjük.

a töltelékhez

  1. A szentjánoskenyérmag lisztre öntjük tejet, rakjuk hozzá a cukrot és a margarint, majd főzzük 2-3 percet.
  2. A tésztát kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, kirakjuk a kimagozott meggyel, majd feltekerjük.
  3. 200 fokon kb. 30-40 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 476
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szentjánoskenyér lisztes meggyes tekercs meggytöltelékes rolád, kelt meggyes tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1187
finomliszt 50 dkg
margarin 20 dkg
tej 2 dl
friss élesztő 2 dkg
1 csipet
cukor 3 ek
szentjánoskenyérmag liszt 20 dkg
tej 2 dl
margarin 5 dkg
cukor 5 ek
meggy 30 dkg