Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szerb padlizsán

Szerb padlizsán
Szerb padlizsán
75 perc / előkészület: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Új padlizsánreceptet kerestem. Ez nagyon megtetszett, sőt igazán felülmúlta a várakozásaimat!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egytálételnek is kitűnő, de köretként is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst feltesszük főni.
  2. Hámozott padlizsánszeleteket kevés vajon majdnem puhára pároljuk.
  3. Zsírjában apróra vágott vöröshagymát és paradicsomkarikákat párolunk.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, aljára padlizsánt teszünk, sózzuk, és borsozzuk. Erre teszünk rizst, majd a hagymás paradicsomot (én ezt megszórtam oregánóval és bazsalikommal). Az utolsó réteg padlizsán legyen.
  5. Tejföllel vastagon bevonjuk, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 554
elküldve: 6
receptkönyvben: 285
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Dlizzy

Mióta szakács: 2010.04.05.
31 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-rizses rakott padlizsán, szerb rakott padlizsán rizzsel és paradicsommal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Imre06
Imre06 Wed, 2012-12-05 16:14

Köszönjük az ötletet, elkészítettük, nagyon finom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-03 22:11

..sokkal finomabb ha előbb nyakonöntjük paradicsomlével..na, a tejföl sem ront rajta :))

631
padlizsán 70 dkg
rizs 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
vaj 20 dkg
paradicsom 2 nagy db
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
vaj 1 ek