Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szerecsendiós-chilis hús salsa verde-s krumplival

Szerecsendiós-chilis hús salsa verde-s krumplival
Szerecsendiós-chilis hús salsa verde-s krumplival
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szakácsok könyvéből a pác, Jamie Olivertől a krumplisaláta. Verhetetlen kombináció.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz és a szerecsendiós-chilis páchoz

A burgonyához és a salsa verdéhez

ajánlat

Nyáron, grillen az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

 
  1. A krumplikat átmossuk, és dörzsölős kefével leszedjük a héját. A hússzeleteket megmossuk.
  2. A krumplikat feltesszük főni sóval. Közben a salsa verde hozzávalóit vagy összezúzzuk, vagy turmixgépbe téve masszává turmixoljuk.
  3. A  pác összetevőit egy lábasba tesszük, lassan összeforraljuk és hagyjuk kihűlni, majd bekenjük vele a húst és hagyjuk állni legalább 2 órán át a hűtőszekrényben. (Ha van rá lehetőségünk, akkor egy egész éjszakás pihenés még jobb hatással lesz rá.)
  4. A húst grillen megsütjük, közben a maradék pácot egy kicsi vízzel összeforraljuk és kiváló szósz készül belőle.
  5. Közben a megfőzött és kihűlt krumplikat elkeverjük ízlés szerinti mennyiségű salsa verdével.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 058
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

647
sertés rövidkaraj 50 dkg
juharszirup 100 ml
chilipehely 2 tk
sűrített paradicsom 80 g
vaj 50 g
lila hagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
ánizs 1 ek
szerecsendió 1 dkg
1.5 tk
újkrumpli 50 dkg
fokhagyma 1 gerezd
kapribogyó 2 ek
csemegeuborka 3 közepes db
szardella 3 db
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 1 marék
menta 3 szál
dijoni mustár 1 tk
vörösborecet 2 ek
olívaolaj 0.75 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint