Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szerecsendiós rakott karfiol

Szerecsendiós rakott karfiol
Szerecsendiós rakott karfiol
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kívánt eredmény elérése érdekében a főzéshez rozé fröccs fogyasztása javallott.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított karfiolt feltesszük főni sós vízben. Egy csészényi rizst kis olajon fehéredésig pirítunk, kétszeres sós/ételízesítős vízben felforraljuk, ezután elzárjuk a gázt, lefedjük és 15-20 percen keresztül dagadni hagyjuk.
  2. Közben egy serpenyőben hagymát pirítunk, hozzáadjuk a darált húst és sóval, borssal, majorannával, szerecsendióval és pirospaprikával ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadunk egy kevés paradicsomszószt, megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, és készre főzzük..
  3. Egy nagy doboz tejfölbe 1 tojást, és szerecsendiót keverünk.
  4. A megfőtt rizst és a darált húst összekeverjük, majd a felét a tepsi aljában elterítjük. Ezután következik a karfiol és a tejföl fele. Ezt mégegyszer megismételjük, majd a tetejére füstölt sajtot szórunk. És már mehet is a sütőbe.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 564
elküldve: 3
receptkönyvben: 120
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

kiz

Mióta szakács: 2010.12.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült karfiol, rakott karfiol, hússal rakott karfiol csőben sütve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiz
kiz / kiz Fri, 2013-07-26 00:56

Szia! :) Én nem tettem rá, de nem árt ha egy kicsit lefeded fóliával és csak utána pirítod rá a sajtot.

balint.koranyi
balint.koranyi Tue, 2012-10-30 10:30

Hmmmmmm. Én sem csinálhattam volna finomabbra. És a fotó is nagyon jó lett. Gratulálok!

kiz
kiz / kiz Mon, 2012-03-26 15:40

köszönöm szépen! remélem elkészítve is jó lesz a véleményetek róla :)

804
karfiol 1 kg
darált sertéshús 40 dkg
rizs 1 bögre
füstölt sajt 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
sűrített paradicsom 5 dkg
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek