Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szerecsendiós sárgaborsó-krémleves

Szerecsendiós sárgaborsó-krémleves
Szerecsendiós sárgaborsó-krémleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan nem kedvelik a sárgaborsót, aminek valószínű okai a hajdani, iskolai menzás emlékekben keresendő. Viszont ha finoman elkészítjük, újra a rajongóivá válhatunk. Hűvösebb őszi estén kiváló melegítő étel. Nem utolsó sorban pedig pénztárcakímélő fogás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót kiválogatjuk, átmossuk, majd bő hideg vízben áztatjuk minimum 4 órán át.
  2. A szalonnát apróra vágjuk, majd kisütve a zsírját, eltávolítjuk a fazékból.
  3. A hátramaradt zsírján megdinszteljük a felaprított hagymát, majd beletesszük a sárgaborsót, felöntjük vízzel vagy alaplével, beletesszük a babért, megsózzuk, hozzáadjuk a fehérborsot, a köményt és egy darabka füstölt szalonna bőrkét vagy füstölt húst, majd fedő alatt puhára főzzük.
  4. Mielőtt még teljesen megpuhulna a borsó, előtte még hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát és a fokhagymát is beletörjük.
  5. Mikor kellően megpuhult a borsó és a burgonya is, kivesszük a babérleveleket, a füstöltet, és az egészet botmixerrel pépesítjük.
  6. Ha valaki szereti, adhat hozzá egy kevés tejszínt vagy tejfölt.
  7. A kenyérszeleteket keskeny csíkokra vágjuk, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben vagy grill alatt megpirítjuk őket. A leves tálalásakor a sajtos kenyér rudak mellé a leves tetejére szerecsendiót reszelünk. A sajtos kenyér rudakat is ízesíthetjük szerecsendióval.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 904
elküldve: 6
receptkönyvben: 636
elkészítve: 35/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgaborsóleves, fűszeres krémleves felesborsóból, őszi felesborsóleves

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timike85
Timike85 / Timike85 Fri, 2013-02-15 16:03

Kedves Szilvásgombóc!
Megcsináltam és nagyon ízlett! Ezzel a sajtos pirítóssal igazi ünnepi leves lett! Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-02-15 22:48

Kedves Timike85!
Nagyon örülök, hogy ízlett és bevált a recept!
Köszönöm a visszajelzést! :)

Üdv,
Veruss

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-01-06 01:05

Juj, ez nagyon jol hangzik es en imadom a sargaborsot! Mentettem köszi, üdv, Torma :)
Ui: bocs az ekezet hianyokert, a gépem csak találgatja a magyar szavakat...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-01-06 11:35

Kedves Torma!

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept! Mi is nagyon szeretjük a sárgaborsót, ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni és olcsó.

Üdv,
Veruss

473
felesborsó 25 dkg
füstölt szalonna 3 dkg
sertésbőrke 2 dkg
burgonya 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
babérlevél 2 db
fokhagyma 3 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
víz 1.2 l
rozskenyér 10 dkg
sajt 10 dkg