Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szerencsés bableves gazdagon

Szerencsés bableves gazdagon
Szerencsés bableves gazdagon
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lencse által kapta a nevet ez a leves:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a lencsét és a babot.
  2. Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, kolbászt és a felkockázott csülköt.
  3. Pár percig kevergetjük, beletesszük a lencsét, babot, babérlevelet, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, és felöntjük vízzel.
  4. Tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor megfőtt a bab és a lencse, besűrűsítjük vele a levest. Kifacsart citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 808
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

babos lencseleves, savanyú leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

883
lencse 20 dkg
fejtett bab 20 dkg
kolbász 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt sertéscsülök 20 dkg
sárgarépa 2 közepes db
tejföl 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
0 ízlés szerint
víz 2 l
babérlevél 3 db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
citromlé 1 citromból nyert