Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos csirkefalatok

Szezámmagos csirkefalatok
Szezámmagos csirkefalatok
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többet szerettem volna, mint egy egyszerű sült húst, de nem volt itthon túl sok minden.
Aztán találtam a konyhaszekrényben szezámmagot...

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A bundához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét felkockázzuk, kb. 2x2 cm-es darabkákra. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy mélytányérban 1 tojásból és a többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk. Egy másik tálkában pedig összekeverjük a máz hozzávalóit.
  3. Serpenyőben olajat melegítünk.
  4. A husidarabokat beleforgatjuk a palacsintatésztába, és a forró olajba dobjuk őket, de ügyelünk arra, hogy a bunda ne égjen meg. Mikor a hús átsült, kivesszük az olajból, leitatjuk, beleforgatjuk a mázba, és két percre még visszadobjuk a tűzre.
  5. Főtt rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 277
elküldve: 2
receptkönyvben: 229
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Padányi Annamária

Mióta szakács: 2010.05.11.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bundás csirkefalatok szezámmagos mártással

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mes
Mes Sun, 2015-03-08 18:44

Nagyon finom lett, nagyon különleges. Szezámmag helyett lenmagból készítettem, mert csak az volt itthon. Legközelebb kipróbálom az eredeti recept szerint. :-) Köszönöm a receptet!

korita1206
korita1206 Wed, 2010-06-02 23:15

Szia!
Nagyon tetszik a recept, imádom a szezámmagot. Holnap ki is próbálom, csak szeretném megkérdezni, hogy a végén a "visszadobod a tűzre" mit takar? Az olajba dobod vissza?
Előre is köszi!

ancsuu
Padányi Annamária / ancsuu Thu, 2010-06-03 20:38

Szia!
Tulajdonképpen mire a hús megsül a bundában "eltűnik" az olaj (amiből nem kell túl sok), ezért már csak pirítani teszem vissza.
Remélem így érthetőbb a recept és Neked is jól fog sikerülni!

551
csirkemell filé 30 dkg
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 kk
finomliszt 3 evőkanál
tej 1 dl
szódavíz 0.5 dl
0 ízlés szerint
méz 4 ek
chiliszósz 4 ek
ketchup 4 ek
szezámolaj 5 csepp
szezámmag 2 ek