Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos csirkefalatok tésztával

Szezámmagos csirkefalatok tésztával
Szezámmagos csirkefalatok tésztával
55 perc / előkészület: 35 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha szereted a kínai konyhát, ezt a receptet imádni fogod. A zöldségköretet bárhogy variálhatod. Nézz be gyorsan a hűtődbe, mit találsz benne... Van benne hús és bármilyen zöldségféle? Ha igen, láss neki!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk, legalább fél óráig szójaszószban és fokhagymában pácoljuk, majd beleforgatjuk a szezámmagba, és külön serpenyőben több olajban ropogósra sütjük.
  2. Közben felforrósítjuk a wok-ot, és 2 ek forró olajban megpirítjuk a zöldségféléket, "keménységi" sorrendben: répát, hagymát, bambuszt és paprikát, majd kevés vizet adunk hozzá, és szójaszósszal ízesítjük. Kb. 15 perc után, ha már készre puhult a zöldségragunk, hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be.
  3. Tésztával összekeverve tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 444
elküldve: 4
receptkönyvben: 127
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: wok receptek
adag: 2 főre
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkefalatok, kínai csirkefalatok, szezámos csirkefalatok

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1181
csirkemell filé 200 g
vöröshagyma 1 kis fej
sárgarépa 2 nagy db
bambuszrügy 565 g
paprika 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
szezámmag 4 ek
szójaszósz 1 ek
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
hosszúmetélt 200 g
szezámolaj 2 ek
napraforgó olaj 1 dl