Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos hamburgerbuci

Szezámmagos hamburgerbuci
Szezámmagos hamburgerbuci
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szenvedélyünk a hamburgersütés, és mivel nincs jó hamburger megfelelő buci nélkül, ezért mutatunk egy bevált receptet nektek. Nem fog csalódást okozni, nálunk mind elfogyott!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a sót, a langyos vizet, a szobahőmérsékletű vajat és egy tojást. Alaposan kidagasztjuk, legalább 10 percig gyúrjuk, míg lágy, fényes felületű tésztát nem kapunk, ami elválik az edény falától. Letakarjuk konyharuhával, és egy órát hagyjuk kelni.
  2. Miután megkelt, 15 felé osztjuk a tésztát, és gombócokká gyúrjuk őket. A tésztákat végül kissé kilapítjuk, letakarjuk konyharuhával, és fél órát hagyjuk őket ismét kelni.
  3. Pihentetés után megkenjük őket tojásfehérjével, és szezámmaggal díszítjük.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapíron aranybarnára sütjük őket!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 1 350
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1100 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: hamburger-buci
hasonló kategóriák: perec, édes leveles, briós, pita, zsemle, burek, bagel, kifli, buci, croissant

egyéb elnevezések

hamburger zsemle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

674
finomliszt 1 kg
friss élesztő 40 g
cukor 120 g
vaj 120 g
tojás 1 db
2.5 tk
víz 4.5 dl
tojásfehérje 1 db
szezámmag 50 g