Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos kenyérrudacskák

Szezámmagos kenyérrudacskák
Szezámmagos kenyérrudacskák
17 perc / előkészület: 10 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az esti foci közvetítéshez készítettem a páromnak. Mivel ő inkább ropisabban szereti, ezért egész vékonyra sodortam, és barnára sütöttem. Ez olyan "nem lehet abbahagyni" rágcsálni való. Két nagy tepsivel lett ebből az adagból.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót és az élesztőt. Beleöntjük a vizet és a margarint. Alaposan összedolgozzuk, és kidagasztjuk.
  2. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  3. Enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 1 cm vastag, téglalap alakra nyújtjuk.
  4. 1 cm széles csíkokat vágunk, és hengerré sodorjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. Egy kis ecset segítségével lekenjük vízzel, majd megszórjuk a szezámmaggal.
  7. 250 fokra (maximális hőfokon) előmelegített sütőben hőlégkeveréssel, 7 perc alatt ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 662
elküldve: 5
receptkönyvben: 77
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

grissini, szezámos rudacskák, szezámmagos sós rudak

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

243
finomliszt 20 dkg
1 kk
instant élesztő 4 kávéskanál
víz 1 dl
margarin 1 ek
szezámmag 3 ek