Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos kifli Nikóka konyhájából

Szezámmagos kifli Nikóka konyhájából
Szezámmagos kifli Nikóka konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept már régóta megvan, de még csak most próbáltam ki először. Babgulyás mellé készült a családnak.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Kenéshez és a tetejére

ajánlat

Uzsonnára is kínálhatjuk egy pohár tea mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. A sót elkeverjük a liszttel, majd beleöntjük az olajat és az élesztős tejet. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd 40 percig kelesztjük meleg helyen.
  2. Kinyújtjuk a tésztát kerekre.
  3. A margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, és ráreszeljük a sajtot.
  4. Felszeleteljük 16 cikkre. A háromszög alakú tésztadarabokat feltekerjük kifli alakúra.

Kenéshez és a tetejére

  1. Megkenjük a kissé felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal.
  2. Hőlégkeveréses sütőben 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35×40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 855
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sörkifli, sós kiflik szezámmaggal szórva, szezámos sörkiflik

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

niko80
Nikóka / niko80 Wed, 2014-03-12 22:46

Lehet pihentetni még 15 percet,nálam is szoktak az élesztős tészták mert a sütő amíg melegszik addig még hagyom.Köszönöm a jó kívánságokat meglesz,és én is kívánok viszont minden jót.A kiflikhez pedig jó sütést és jó étvágyat!

Ellák
Tésztásfül / Ellák Wed, 2014-03-12 21:14

Szia
Először a kifliket láttam meg , kellemesen néztek ki. Szeretném megsütni. Amikor a kifliket feltekered, megszórod, nem kell 10-15 percet még pihentetni? Egyből a sütőbe?
Köszönöm előre is, további jó sütést , főzést kívánok!
Tésztásfül

574
finomliszt 50 dkg
1 ek
napraforgó olaj 1 dl
tej 3 dl
friss élesztő 4 dkg
cukor 1 teáskanál
margarin 3 dkg
trappista sajt 7 dkg
tojás 1 db
szezámmag 2 dkg