Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos-köményes háromszögek

Szezámmagos-köményes háromszögek
Szezámmagos-köményes háromszögek
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kézzel dagasztani, imádom érezni a tészta puhaságát, tapintását, amikor alakul, formálódik. Könnyű a tésztája, mint a pihe, másnap is tökéletesen puha, na és nem mellesleg nagyon-nagyon finom is, legalábbis a család szerint... Tényleg megéri elviselni a dagasztás fáradalmait, mert meglesz érte a jutalom:))
A recept egy szakácskönyvből származik, és még Édesanyámé volt... anno.

Ebből a mennyiségből nekem 12-12 db lett.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A lisztbe beleszórjuk a sót, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Elkezdjük dagasztani. A maradék tejet csak lassan adagoljuk hozzá, meglehet, hogy nem lesz szükség az egészre, vagy még kell hozzáadni egy keveset. Ha a tésztánk összeállt, akkor több részletbe hozzáadjuk az olajat is, és egy lágyabb tésztát dagasztunk.
  2. Két egyforma részre osztjuk a kidagasztott tésztát, cipót formálunk belőle, letakarjuk, és 15 percet pihentetjük.
  3. Ha megkelt a tésztánk, az egyik cipót enyhén lisztezett deszkára borítjuk, egy kicsit átgyúrjuk, majd egy 30x40-es téglalapot nyújtunk belőle, és megkenjük a margarinos krém felével. Hosszanti felétől nem túl szorosan feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk. Nekem egy rúdból 12 db háromszögem lett. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, és újabb 15 percet pihentetjük. A másik cipóval is így járunk el.
  4. Az enyhén átkevert tojássárgájával lekenjük a háromszögek tetejét, és megszórjuk a magokkal.
  5. Előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a puha margarint alaposan kikeverjük a sóval és a tojássárgájákkal.

Teteje

  1. A magokat egy száraz serpenyőben gyengén pirítsuk át. Így jobban előjönnek az ízek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 256
elküldve: 2
receptkönyvben: 91
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós tekercs, köményes pillangó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

316
finomliszt 50 dkg
1 teáskanál
élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
cukor 1 teáskanál
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 dl
margarin 10 dkg
tojássárgája 2 db
1.5 teáskanál
tojássárgája 1 db
szezámmag 1 ek
köménymag 1 ek