Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos-krumplis kocka

Szezámmagos-krumplis kocka
Szezámmagos-krumplis kocka
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó kis nasi bármikor jól jöhet. :)
Melegen a legfinomabb, hogy kihűlve milyen, még nem tudom, mert addigra elfogy.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat héjában megfőzzük, majd teljesen kihűtjük és megtörjük.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a megtört krumplit és az olvasztott vajat.
  3. Majd a felfuttatott élesztőt is és puha tésztává  gyúrjuk és 1 órát kelesztjük.
  4. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és megkenjük a zsírral és még 15 percig kelesztjük.
  5. A tésztát kettéhajtjuk és ismét kinyújtjuk 1 cm vastagra.
  6. Megkenjük a tojással, és szezámmaggal megszórjuk.
  7. Kockára vágjuk és előmelegített sütőben kb. 15- 20 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 696
elküldve: 3
receptkönyvben: 391
elkészítve: 9/21
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

krumplis pogi szezámmaggal, krumplis-szezámmagos pogácsa, szezámmagos krumplis párna

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mirza
mirza Tue, 2011-06-21 15:23

30 dkg krumplipüréhez mennyi krumplit kell feltenni főzni...? (vagy a 60 dkg liszthez 30 dkg KRUMPLI értendő..?)
Köszi: Mirza

-Nono
-Nono / -Nono Sun, 2011-06-26 21:15

szia mirza!
bocsi h csak most válaszolok .a receptben a 30 dkg krumplipüré az 30 dkg krumpli :)
De átírom a receptet hogy ne legyen megtévesztő:)
vagyis próbáltam de már nem engedi :(

Judit71
Judit71 Wed, 2011-06-15 23:57

Kedves Yvainne!
A kettéhajtás annyit jelen, hogy a kinyújtott tésztát gondolatban megfelezed és az egyik felét ráhajtod a másikra. Mint amikor a könyvet lapozod. A kérdésed pedig legfeljebb csak alap, de nem hülye.:) Szívesen segítünk, kérdezz nyugodtan. A só-zsír témához nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem ezt a receptet, de a beküldője vagy valaki más biztosan válaszolni fog.
Szép napot neked is!

Yvainne
Yvainne / Yvainne Wed, 2011-06-15 19:20

Nagyon guszta, mentve :)
Lenne pár kérdésem hozzá:
A 2 tk só a tésztába kell, és ezen felül amikor a krumplit főzöd, ott is használsz?
Zsír helyett megkenéshez használhatok vajat (itt Finnországban nem lehet zsírt kapni)?
Még sosem csináltam hajtogatott tésztát, azt hogyan értelmezzem, hogy "kettéhajtjuk"?
(Bocsánat, ha kicsit hülye/alap kérdéseket tettem fel, de a válaszokat előre is köszönöm).
További szép napot!

-Nono
-Nono / -Nono Thu, 2011-06-16 14:42

Szia Yvainne!
A kérdésed egyik felére ,látom már kaptál választ .Zsír helyett használhatsz olvasztott vajat vagy esetleg margarint is!A só egyik felét a tésztába a másik felét a krumpliba teszem ,de ez ízlés dolga ki mennyire szereti sósan az étel :) ! A kérdéseid meg egyáltalán nem hülyék!!! Nyugodtan kérdezz ,szívesen válaszolok
És nagyon meglepődtem ,hogy ilyen messziről írtál :) ....
Szép napot !!!

1064
burgonyapüré 30 dkg
finomliszt 60 dkg
2 teáskanál
élesztő 3 dkg
tej 2 dl
vaj 15 dkg
disznózsír 3 ek
szezámmag 1 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint