Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos lepénykenyérke

Szezámmagos lepénykenyérke
Szezámmagos lepénykenyérke
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazán egyszerű és nagyszerű kenyérke, ami teljesen VEGA! Tej-, tojás-, cukor- és élesztőmentes is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sós krémekhez vagy bármilyen kenyér pótlására megfelelő! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lenmagot fél órára áztassuk be langyos vízbe.
  2. Keverjük össze a többi hozzávalókkal. Ha szükséges, tegyünk hozzá vizet úgy, hogy kenhető legyen.
  3. A tepsibe simítsuk el vizes kézzel, szórjuk meg szezámmaggal, majd mehet 180 fokos sütőbe 20-25 percre.
  4. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, és vágjuk tetszőleges formára. :)
  5. Utána faljuk fel, amivel szeretnénk! :) Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 714
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Timi Vega

Mióta szakács: 2014.05.08.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

alakbarát kenyérke, lepénykenyér szezámmaggal, élesztő nélküli kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laszlo.emilia
laszlo.emilia Sun, 2016-01-10 17:54

Timi, nagyon köszönöm ezt az egyszerű, ÉS nagyszerű receptet! Tej, búzaliszt, tojás érzékenyként örömmel nassolom a lepénykenyered. (tettem bele szódabikarbónát, hogy emelkedjen egy kicsit)

233
lenmagpehely 3 ek
víz 9 evőkanál
szezámliszt 18 dkg
1 teáskanál
folyékony édesítőszer 1 ml
szezámmag 2 ek
lenmag 1 ek