Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos minikiflik

Szezámmagos minikiflik
Szezámmagos minikiflik
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legtutibb sörkorcsolyák ezek a kis szezámmagos minikiflik, mindig hipp-hopp elfogynak.:)

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Érdemes duplázni/triplázni az adagot, ha nagyobb társaságnak készítjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk.
  3. Letakarva, meleg helyen kb. félóra alatt duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát kettévesszük. Az egyik bucit lisztezett munkalapon kör alakúra nyújtjuk (amilyen vékonyra csak tudjuk), és pizzavágóval 16 cikkre vágjuk.
  5. A cikkeket kicsit még ellapogatjuk, szélesebb felüknél kezdve feltekerjük őket, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy a végeik alulra kerüljenek, így sütéskor nem fognak szétnyílni.

A tetejére

  1. Megismételjük az előző lépést a másik tésztadarabbal is, így 32 kis kiflink lesz.
  2. Tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben (aminek az aljába egy vízzel teli lábast tettünk) 20 perc alatt pirosra sütjük őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 105
össznézettség: 141 948
elküldve: 37
receptkönyvben: 1 061
elkészítve: 86/86
Facebookon megjelent: 4

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sörkifli, szezámos kelt kiflik, sörkorcsolya

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

godotravarva
godotravarva Sun, 2017-01-08 11:07

Reggelire megsütöttem, jól sikerült, köszönöm a receptet, elmentettem!

Nornora
Nornora / Nornora Sun, 2016-11-13 18:26

Számtalanszor elkészítettem már, mindig tripla adagot. Ez a recept úgy tökéletes, ahogy van. Én kockasajttal, trappista sajttal még meg szoktam tölteni, illetve a tetejére köménymagot/római köményt, és nagyszemű sót teszek. Isteni. Köszönöm a receptet!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-10-15 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.10.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-10-14 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.10.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

agnes86
agnes86 Mon, 2015-01-12 15:35

Hát, kijelenthetem, hogy tönköly liszttel is tényleg finom, és pizza tésztaként is bátran lehet használni ilyen formában! :-D csak ajánlani tudom! Most 20 percig sültek a pizzák, de fél időben rákapcsoltam a légkeverést.

agnes86
agnes86 Sun, 2015-01-11 11:17

Már kel a tönkölyös pizza tészta. :-) 200 fokon sütöttem kb. 15 percig, amíg szép színe lett a tésztának meg ugye a sajtnak. Isteni volt vele, nem az a vékony száraz, nem is vastag, pont tökély! :-) a párom is imádta, kifejezetten ezzel kérte most is. 2 nagy pizza lesz belőle, én lyukacsos pizza sütő lapon sütöttem.

agnes86
agnes86 Sun, 2015-01-11 09:22

Én is mindig porélesztőt használtam, és ma csinálok belőle másodszor pizzát, annak is tökéletes. :-) jó tudni, hogy beválik tönköly liszttel is, mert abból akarom a pizzát. :-) köszi

ernacowa
Mentesen kérem / ernacowa Sun, 2014-12-28 17:37

Én teljes kiőrlésű tönkölyliszttel és instant élesztővel készítettem, így is nagyon finom lett :) Köszi a receptet!

agnes86
agnes86 Fri, 2014-12-12 18:30

Nagyon fini, én már háromszor sütöttem, persze mindig dupla adaggal. Kentem meg a belsejét pizza szósszal, töltöttem virslivel, sajttal. A tetejére szezám mag mellé én még lenn magot is szoktam szórni. Mindig eszméletlen finom! Holnap sütöm negyedszerre. :-D köszi a receptet!!

Darkon44
Darkon44 Sun, 2014-11-23 12:50

Vittünk a barátainknak is belőle, azt mondták még sosem ettek ilyen finomat. (Nekünk is nagyon ízlett, köszi a receptet!) :-)

892
friss élesztő 2.5 dkg
tej 1.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
finomliszt 25 dkg
0.5 ek
napraforgó olaj 0.75 dl
tojás 1 db
szezámmag 3 ek