Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos pangasius rántva

Szezámmagos pangasius rántva
Szezámmagos pangasius rántva
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretjük a nagyon szálkás halakat, ezért rántani inkább tengeri halakat szoktunk. Természetesen halászlét csak finom, hazai halakból főzünk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pangasius helyett nyugodtan használhatunk hekket is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromok levét kifacsarjuk, és a pangasius filéket meglocsoljuk vele, megszórjuk egy kevés szezámmaggal, sózzuk, borsozzuk (ha valaki szereti, tehet hozzá halfűszert is, de akkor nem kell más fűszer rá). Egy órát hűtőben pihentetjük.
  2. A pangasiust kivesszük a hűtőből, beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába (én a zsemlemorzsába is szórtam szezámmagot).
  3. Felforrósított olajban, közepes lángon szép pirosra sütjük.
  4. Salátával, rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 709
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gittus

Mióta szakács: 2011.07.14.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott szezámmagos hal, pangasius filé rántva

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Fri, 2013-07-19 08:34

A halat sós fokhagymás tejben olasztottam ki.Ezután a leírtak szerint készítettem el.Hasábburgonyát és fokhagymaszószt adtam mellé.Nagyszerű estebéd kerekedett belőle.

1085
pangasius 0.5 kg
citromlé 2 citromból nyert
szezámmag 1 ek
tojás 4 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl