Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos - pizzás táska

Szezámmagos - pizzás táska
Szezámmagos - pizzás táska
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megnéztem, hogy mi van itthon, és abból dobtam össze ezt a finomságot!:) Nálunk hamar elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és az olajat, és jól összedolgozzuk, és 10-15 percet dagasztjuk. Félretesszük 1 órára kelni.
  3. A ketchupot a pizzakrémmel elkeverjük, és a paprikás szalámit apró kockákra vágjuk.
  4. Miután megkelt a tészta, két részre vágjuk, és fél centi vékonyra nyújtjuk. Téglalapokat vágunk belőle, és az egyik felét megkenjük a szósszal, majd rárakunk a szalámiból és rátesszük a másik felét, amit becsíkozunk (mint a képen). Jól összenyomkodjuk a szélét, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
  5. Megkenjük tojással a tetejét és szezámmagot szórunk rá, végül sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 341
elküldve: 4
receptkönyvben: 330
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetDream77

Mióta szakács: 2011.10.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

pizzás levél, pizzakrémes táska, pizzás batyu

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi Sun, 2012-12-30 21:28

Ja, én 1 kg lisztből csináltam, és majd megpróbálok pár db-ot lefagyasztani, ha marad. Ezek a kelt tésztából készült dolgok ragyogóan fagyaszthatók, és mikor elővesszük olyan, mintha most sült volna.

veveeqe
veveeqe Tue, 2012-10-30 18:50

Most sült meg! Fantasztikus! :P

12 db akkora méretű táska lett belőle, mint amekkora egy normál méretű péksütemény a boltban.
A 60 dkg liszt nem sok, hanem még kevésnek is bizonyult, hiszen nagyon finom és kiadós is egyben. :D

veveeqe
veveeqe Wed, 2012-10-31 13:54

Én köszönöm, hogy felkerülhetett a csudajó recepted a családom repertoárjába! :)

Butterfly125
Butterfly125 Sun, 2012-10-28 12:12

60 dkg liszt kicsit sok nem?Nem először jártam így sajnos az itt feltöltött receptekkel... Mégiscsak anyukám szakácsfüzete az igazi...Bocs, de ez a recept nem jó.

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2012-10-28 12:38

Kedves Butterfly,
felkeltetted az érdeklődésemet a sommás véleményeddel. Mihez képest sok a 60 dkg. liszt, figyelembevéve a többi összetevőt? Érdekelne a válaszod........üdv Gabi

SweetDream77
SweetDream77 / SweetDream77 Tue, 2012-10-30 14:32

Igen, ez engem is érdekelne, hogy mihez képest sok.....Szerintem a többi összetevőhöz képest nem ....meg amúgy sem.....nálunk pikkpakk elfogy:)

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-10-30 15:05

Szió,
én egyszerűen nem értem ezeket a véleményeket. Hogy lehet egy receptről pikk-pakk kijelenteni, hogy az úgy rossz ahogy van, amikor el sem készítette még?????? Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg -és most én is sommásan közlöm-, olyan valaki bírálhatott, aki felfejlődött a 2 tojásos rántottáig, vagy simán jól esett, hogy írhatott valami cikizőt.. Az összetevők alapján, a folyadékmennyiség és a többi alapján én úgy gondolom feltehetően jó a recept. Mondom ezt én úgy, hogy nem próbáltam ki, viszont nekem van már némi-nemű gyakorlatom. A kép alapján pedig elhiszem, hogy "szempillantás" elfogyott:) Üdv, Gabi
Jaaaa, és azt hiszem a választ sose tudjuk meg:)

SweetDream77
SweetDream77 / SweetDream77 Wed, 2012-10-31 13:27

Nem igen veszem fel a negatív kritikákat..több oldalon is fent van a recept és mindenkinek bejött:)) Az, hogy Neki nem jött be...hát ez van..sajnálom:) Nekem ezekkel a mennyiségekkel tökéletes lett már nem egyszer szóval nem hiszem, hogy ebben lenne a hiba:) Azért köszi a válaszod és a dícséretet a képre:))))

lili2009
lili2009 Sat, 2011-11-26 18:20

Megsütöttem ma nagyon jól sikerült csak én párizsit raktam bele a szalámi helyett.

872
finomliszt 60 dkg
élesztő 2.5 dkg
2 kk
tej 2.5 dl
cukor 2 késhegynyi
napraforgó olaj 2 ek
paprikás szalámi 15 dkg
ketchup 5 ek
pizzaszósz 50 ml
tojás 1 db
szezámmag 1 ek