Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos rántott hal curry-s rizzsel

Szezámmagos rántott hal curry-s rizzsel
Szezámmagos rántott hal curry-s rizzsel
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi ebédünket szeretném Nektek megmutatni! Készítsétek el Ti is :)

hozzávalók / 4 adag

Hal

Köret

Szólj hozzá!

elkészítés

Hal

  1. A halakat 2-3 szeletre vágjuk, majd fokhagymás tejben áztatjuk egy éjszakát. A pangasius ezt ugyan nem igényli, én mégis beáztattam, mert szeretem, ha a fokhagyma átjárja a hal húsát.
  2. Előkészítjük a panír hozzávalóit. A halat magát nem sózzuk, csak a felvert tojást. A zsemlemorzsába pedig szezámmagot keverünk.
  3. Panírozzuk. Sorrend: liszt, tojás, végül a szezámmagos morzsa.
  4. Forró olajban kisütjük. (Egy kis trükk, hogy puha maradjon a panír, és ne kapjon oda: olvasszunk az olajba 2 ek. margarint.)

Köret

  1. A rizst sós vízben kifőzzük (mint a tésztát, nem kell előtte olajon párolni).
  2. A margarint serpenyőben olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a metélőhagymát, fahéjat és a curry-port.
  3. Ezzel keverjük össze a rizst.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 155
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott hal rizzsel, szezámmagos rántott hal, rántott pangasius curry-s rizzsel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

614
pangasius 50 dkg
tojás 3 db
finomliszt 3 evőkanál
zsemlemorzsa 5 ek
szezámmag 2 ek
0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
tej 3 dl
rizs 25 dkg
víz 5 dl
0 ízlés szerint
margarin 2 ek
fahéj 1 kk
curry por 1 tk
metélőhagyma 1 ek