Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos sajtos rudak

Szezámmagos sajtos rudak
Szezámmagos sajtos rudak
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Millie kedvenc sós rágcsájából készítettem ezeket a szezámmagos rudakat.

hozzávalók / 4 adag

A sajtos rudakhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap kivesszük, hagyjuk kicsit kiengedni. Vékonyra nyújtjuk, villával felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőben világos-aranybarnára sütjük.
  4. Lezárt dobozban sokáig tárolható . . . ha marad belőle!;)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 267
elküldve: 9
receptkönyvben: 366
elkészítve: 13/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rudak, szezámmagos sajtos rudak, sós rudacskák, szezámmagos-sós rudacskák

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bözsike30
Bözsike30 Tue, 2013-01-29 00:44

Kedves Szintia!!!

Hálásan köszön ezt a receptet, már többször megcsináltam:és igen finom lett, csak az a baj hamar elfogy!!! Egyszerű tökéletes jó.....Köszönöm szeretettel: Erzsi

szonja
szonja Wed, 2010-12-22 16:41

Kedves Szintia!
Holnap reggel kezdem el sütni, köszönöm! Minden szépet és jót az ünnepekre!

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Wed, 2010-12-22 15:08

Szia Szonja!

1 cm-esre nyújtsd a tésztát!
Jó sütögetést, készülődést és Boldog Karácsonyt neked is!
Szintia

szonja
szonja Wed, 2010-12-22 14:59

Csak az lenne e kérdésem, hogy milyen vastagra nyújtsam? Talán 2-3 mm? Előre is köszönöm a választ és kellemes ünnepeket!

o.r.s.i.k.a
o.r.s.i.k.a Fri, 2010-10-22 22:26

Pont olyan lett az íze amilyennek elképzeltem. Isteni. A gyerekek úgy benyomták, hogy csak úgy lestem :)

Liliomlány10
Liliomlány10 Mon, 2010-08-30 19:01

Nagyon-nagyon finom és egyszerű! Már többször elkészítettem és mindenkinek nagyon ízlett! Hasonlít a grissinre, amit a fornettinél lehet kapni! Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-10 11:20

Elkészítetem és mindenkinek nagyon ízlett!!! Tényleg nagyon fincsi az íze és omlós a tésztája.

848
finomliszt 300 g
vaj 250 g
víz 6 ek
ecet 1 ek
1 tk
sajt 8 dkg
tojás 1 db
szezámmag 4 ek