Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos sonkával töltött kiflik

Szezámmagos sonkával töltött kiflik
Szezámmagos sonkával töltött kiflik
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

30-32 db lesz ezekből a finomságokból. Jól illenek a korhelylencse levesemhez. Ez volt szilveszterkor a menünk. Nagyon gyorsan elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

ajánlat

Dupla adagot lehet készíteni belőle, de akkor a fele rétesliszt legyen.Én csak ennyit sütöttem,mert elég volt,és sima liszttel készítettem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk,1,5 decit kimerünk belőle, a fele cukrot elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt.10 perc pihentetés, had emelkedjen fel.
  2. A vajat a többi tejhez adjuk, együtt kézmelegre melegítjük. A lisztet tálba rakjuk, én a dagasztógép táljába tettem, a sóval, a maradék cukorral, felfuttatott élesztővel, vajas tejjel 5 perc alatt bedagasztjuk. Kézzel tovább tart, 20 perc is lehet. Könnyű kelt tészta legyen belőle. Ha lágyabb, akkor kevés liszt kell hozzá, ha keményebb, akkor tej.
  3. Letakarva 50 percig kelesztjük. Sütőben 20 perc alatt 50 fokon megkel.
  4. Utána a tésztát 2 részre osztjuk, cipó alakúra gömbölyítjük, majd az egyiket kb 3 mm vékony, 45 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk.
  5. A töltelékhez való vajat és sonkát félcentis kockákra vágjuk. A sajtot én reszeltem, mert jobbnak találtam. A kerek tésztát 16 cikkre vágjuk. Szélesebb oldalukra néhány vaj, sajtreszelék, sonkát rakunk. Kicsit összébb lehet nyomni kézzel. A vajnak keménynek kell maradnia, mert úgy jó.
  6. A tésztát két oldalról ráhajtjuk, és lenyomkodjuk, nehogy kifolyjon belőle. Ezután a csúcsa felé feltekerjük úgy, hogy közben egy kicsit meghúzzuk a tésztát, hogy minél több vékony tekerés legyen rajta.
  7. Szilikonos papírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymástól megfelelő távolságra. A másik tésztával ugyanígy járunk el. 32 db kifli lesz belőle. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Addig megkenjük tojással a kifliket, és megszórjuk szezámaggal gazdagon. 175 fokon megsütjük kb 25 perc alatt.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 3 944
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás kiflik szezámmaggal, sonkás-sajtos kiflik, kiflik sonkával töltve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Edit696
Edit696 Sun, 2014-04-06 15:40

Kedves Zsuzsmama
Köszönjük a receptet ,mennyei lett, a kisfiam imádja!
Tisztelettel Edit Kolozsvárról

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sun, 2014-01-19 18:47

Kedves Zsuzsamama,

Fantasztikusan néz ki! A tölteléke is csábító. Sörkiflinek is megállja a helyét. Erre is jól esik az itóka!
Köszi, és megsütöm a családomban.
Tisztelettel : Molnár Ellák , alias Tésztásfül. (én is 56) :)

769
tej 3 dl
cukor 1 teáskanál
élesztő 3.5 dkg
vaj 12 dkg
finomliszt 50 dkg
1 teáskanál
finomliszt 3 dkg
vaj 10 dkg
sajt 15 dkg
sonka 15 dkg
tojás 1 db
szezámmag 2 ek