Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos sült karfiol tökmagolajos mártással

Szezámmagos sült karfiol tökmagolajos mártással
Szezámmagos sült karfiol tökmagolajos mártással
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeim jó étvággyal fogyasztották.

hozzávalók / 4 adag

Karfiolhoz:

Mártáshoz:

Sütőzsiradék

Karfiolhoz:
Szólj hozzá!

elkészítés

Karfiolhoz:

  1. Karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. Tojások fehérjét habbá verjük.
  3. Szezámmagot és a lisztet összekeverjük, tejet hozzáadjuk, majd a tojások sárgáját, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  4. Legvégén beleforgatjuk a tojáshabot.
  5. Kihűlt karfiolt beleforgatjuk 3 ek. lisztbe, belemártjuk a szószba, majd forró olajban kisütjük.

Mártáshoz:

  1. Joghurtot kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a mustárt, tökmagolajat. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 222
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott karfiol

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

484
karfiol 1 nagy fej
tojás 2 db
zabpehelyliszt 5 dkg
szezámmag 2 ek
tej 3 dl
0 ízlés szerint
joghurt 2 dl
tejföl 2 ek
mustár 2 teáskanál
tökmagolaj 1 ek
0 ízlés szerint