Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos szójakrokett

Szezámmagos szójakrokett
Szezámmagos szójakrokett
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha vizes a kezünk, szépen összeáll benne a massza, még ha először úgy is tűnik, hogy nem fog. Finom, de határozott mozdulatokkal formázzunk, ne nyomkodjuk, ne görgessük, mert akkor szétesik. Én nem teszek a masszához vizet, mert a szója rengeteget képes felvenni, és pattogni fog a sütésnél, valamint emésztési szempontból sem előnyös, ugyanis kellemetlenül felfúvódhatunk tőle. 19 db közepes nagyságú (a képen látható) krokettet sütöttem ki ennyi szójából.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főzelékekhez, salátákhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szóját forrásban lévő vízzel felöntjük, hozzáadva a sót és 1 ek zöldséges fűszerkeveréket.
  2. Letakarva állni hagyjuk kb. 2-3 órán keresztül. (Előző este hideg vízbe is tehetjük a szójagranulátumot, ha nem akarunk főzés előtt várakozni.)
  3. Ha megpuhult, kinyomkodjuk belőle a vizet, és összekeverjük a többi hozzávalóval (liszt, zsemlemorzsa, szezámmag, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld, só). Vizet ne adjunk hozzá.
  4. Vizes kézzel kroketteket vagy fasírtokat formázunk belőle. Olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 400 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 555
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

eszter_leimsieder

Mióta szakács: 2013.10.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szójafasírt, szójakrokett, szezámmagos szójafasírt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

448
szója 150 g
finomliszt 3 evőkanál
zsemlemorzsa 4 ek
szezámmag 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 l
szárított natúr zöldségkeverék 1 dkg