Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos vajas karotta

Szezámmagos vajas karotta
Szezámmagos vajas karotta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségben ettem először: finom!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Külön-külön tálakban bővíthető a köretkínálat (pl. vajas-petrezselymes zöldborsó és -bab, brokkoli, stb.) Kipróbáltam krumpli helyett a fűszeres csirkemájhoz, nagyon jól illenek ízben egymáshoz, bátran ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát meghámozzuk, lemossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk. Ízlés szerint felkarikázzuk v. stiftekre vágjuk. Kevés, ételízesítős vízben (annyi, hogy éppen ellepje) "roppanósra" főzzük.
  2. Közben a petrezselymet és a lestyánt felaprózzuk, a fokhagymát pici kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, és a leszűrt répát óvatosan rázogatva megforrósítjuk benne. Hozzáadjuk a szezámmagot, a fokhagymát és a zöldfűszert, pár percig az egészet karamellizáljuk. (Ha édes a répa, nem kell hozzá cukor.)
  3. Tálalásig melegen tartjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 871
elküldve: 6
receptkönyvben: 759
elkészítve: 53/55
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajban sült répa, szezámos sárgarépa köret, zöldfűszeres répa

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dioevi
dioevi Mon, 2018-06-18 13:14

Nem először csináltam , sokan viszolyognak az édeskés sárgarépától, hús köreteként , pedig nagyon jól illik hozzá viszont savanyúságot nem ettem hozzá..Fontos,hogy KALÓRIASZEGÉNY...

Éva néni
Éva néni Sun, 2015-11-29 07:20

igaz, még nem készítettem kimondottan sárgarépát köretnek - vegyes zöldségekből szoktam -,
ez tetszik, "megveszem". de azért hadd kötözködjek egy ici-picit: ha főzésre készíted elő a répát, miért is kell szárazra törölgetni?

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2015-11-29 11:02

Kedves Eva,

örülök, hogy tetszik a recept! E mellett meg talalhatsz kelbimbot, ceruzababot (mindket receptet megtalalod az oldlamon) -- stb. Szarazra nem kell törölgtetni, csak epphogy leitatni... :)

Puszi, Marti

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-09-18 20:31

Kedves Il-di!

Nagyon megörültem a visszajelzesednek, köszönöm! Üdvözlettel; Marti

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-08-28 17:01

Szia-szia! Mondom, hogy jo "team" vagyunk...! Jok különben nagyon a sütöben sült altalunk kultivalt zöldsegek is. Ezt egy baratnömnel lattam. Felkarikazott karotta, cukkini, ilyesmi, picit megspriccelve olivaval, es vekonyan kikent tepsiben, alacsony hömersekleten megsütve. Sütes közben puhul is, ugy ahogy Te szereted. A repa különösen finom igy is, picit hasonlit a sült tökre. Üdv! Marti
(Ps.: nevetni fogsz, en is önmagaban ettem meg, bar köretnek ajanlottam. Mindkettönek igen alkalmas).

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2013-08-28 13:54

Szia Márti! Íme az újabb bizonyíték...:)) Én nagyon gyakran készítek ilyet köretként, vagy csak úgy magában vacsorára. A kedvencem az őrölt római kömény, chiliphely, szezám kombinációval fűszerezett változat. Én nem szoktam megfőzni a répát, szeretem, ha kicsit ropogós marad, ill. a szezámmagot előre meg szoktam pirítani a még száraz serpenyőben. Üdv, Zilka

157
sárgarépa 50 dkg
ételízesítő 1 ek
petrezselyem 1 csokor
lestyán 0 ízlés szerint
szezámmag 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
vaj 1 ek