Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos-virslis falatkák

Szezámmagos-virslis falatkák
Szezámmagos-virslis falatkák
85 perc / előkészület: 55 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezek a falatkák is bundel tésztából készültek, tökéletesen megfelelnek akár sörkorcsolyának, akár csak sós falatkáknak, ha vendégünk érkezik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A megadott anyagmennyiségű tésztából a képen látható mennyiség háromszorosa készíthető el.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A Blundel tésztát kinyújtjuk 42 cm hosszúságúra és 30 cm szélesre. Hosszában háromfelé vágjuk.
  2. A tésztacsíkok 30 cm-es szélére a mustárból csíkokat nyomunk.
  3. A mustárcsíkokra egymás után 2-2 virslit helyezünk.
  4. A virsliket feltekerjük a tésztákkal, a végüket megkenjük tojással, hogy összeragadjanak.
  5. A kész tekercseket is lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és 2-3 cm-es darabokra vagdossuk.
  6. Sütőlemezre rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tolva pirosra sütjük.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 735
elküldve: 3
receptkönyvben: 109
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
kategória: sós süti
diéta: gluténmentes
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis falatok, szezámmagos-virslis falatok blundell tésztából, szezámmagos falatok virslivel töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-07 14:07

Anci!

Ő is finom, csodás, guszta, kérek szépen, falatkákat ..:-O
Hogy micsoda türelemmel rendelkezel, ezekhez a finomságos falatokhoz? :-O
Guszta, -ha mindenki rendben van, ő is sorra kerül, köszönöm a receptet.:-O
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2013-01-07 13:07

Kedves Adél !
Miért lenne szégyen ? Azért vagyunk itt az oldalon, hogy új recepteket ismertessünk meg egymással.
Én is nagyon sok finom receptet tanulok tőletek, amit most meg is köszönök.
Örülök, hogy rátaláltál a Blundel tészta receptjére, nyugodtan próbáld ki, semmivel sem macerásabb, mint a vajastészta készítése. Nagyon finom belőle a kakaós, vagy más töltelékkel töltött csiga is.
De egyéb süteményekre is kiválóan alkalmas. Szeretettel üdvözöllek: Anci

szaboadel
szaboadel Mon, 2013-01-07 10:28

Kedves Anci!
Megtaláltam a blundel tészta receptjét, szintén a Te általad elküldött virslis-gombás
finomság receptnél, azt is elmentettem és szintén ki fogom próbálni.
Köszi mindkét receptet.
Üdv.minden jót: Adél

szaboadel
szaboadel Mon, 2013-01-07 10:17

Kedves Anci!
Nagyon tetszik a recepted, el is mentettem és szeretném elkészíteni, de szégyen
nem szégyen nem tudom, nem ismerem a receptben emlitett "blundel tésztát".
Kérlek írd meg, hol lehet kapni vagy otthon is el lehet készíteni!?
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

165
virsli 20 dkg
mustár 2 ek
tojás 1 db
szezámmag 1 ek