Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos-virslis kifli

Szezámmagos-virslis kifli
Szezámmagos-virslis kifli
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekeknek szoktam készíteni, ketchupot v. paradicsomszószt is kenhetünk a tésztára, és sajttal is megszórhatjuk a tetejét. Mi a szezámos változatot kedveljük a legjobban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel langyos, cukros tejben. A lisztet, kevés sót öntsük a tálba, és dolgozzuk a feljuttatott élesztővel, olvasztott vajjal össze. Meleg helyen letakarva kelesszük kb. 45-50 percet.
  2. Nyújtsuk ki téglalap alakúra a tésztát, és vágjuk fel hosszú, keskeny háromszögekre. Nekem 8 db lett. A virsliket vágjuk félbe, és tekerjük a szélesebb végénél kezdve, egy kevés sajttal a tésztába.
  3. Helyezzük őket sütőlapra, de ne túl közel egymáshoz. Kenjük meg a tetejüket vékonyan olvasztott vajjal, és szórjuk meg szezámmaggal. 180 fokon 35 perc alatt süssük aranybarnára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 1 140
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
98 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

virslis kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

819
finomliszt 30 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 2 dl
cukor 1 késhegynyi
vaj 3 ek
1 tk
virsli 500 g
sajt 100 g
szezámmag 1 ek