Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámos csírasaláta

Szezámos csírasaláta
Szezámos csírasaláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám adott retekmagot, hogy csíráztassam ki, mert otthon a fiúk nem eszik az ilyesmit. Nézelődtem is receptek után, de nem igazán nyerték el a tetszésem, így inkább az ízlelőbimbóimra hagyatkozva másik salátát készítettem. Ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

Csíráztatáshoz

  • 100 g retek (hagyományos, kezeletlen retekmag legyen)
  • 4 dl víz

Öntethez

Salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A retekmagot bő vízben egy éjszakát állni hagyjuk (kb. 8 óra), majd reggel alaposan átöblítjük.
  2. Egy tálcán eloszlatjuk a magukat úgy, hogy a csíráztatás során ne penészedjenek be. Naponta 2-3-szor bő vízzel átöblítjük, és újból eloszlatjuk. A 3. napon már fogyasztható, de aki szeretné megvárhatja, míg hosszabbra nő.
  3. Az öntet hozzávalóit összekeverjük.
  4. A saláta alapanyagait feldaraboljuk, majd az öntettel leöntjük.
  5. Megszórjuk szezámmaggal, és kész is a csírasaláta.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 461
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kónya Katalin

Mióta szakács: 2012.03.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

joghurtos retekcsíra saláta, csíráztatott saláta, retekcsíra saláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

115
retek 100 g
víz 4 dl
joghurt 250 g
kapor 1 tk
1 késhegynyi
fehér bors 1 csipet
citromlé 1 tk
édesítőszer 1 csepp
csírák 200 g
jégsaláta 320 g
uborka 120 g
paprika 1 közepes db
retek 65 g
paradicsom 2 közepes db
szezámmag 15 g