Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámos csirke egyszerűen

Szezámos csirke egyszerűen
Szezámos csirke egyszerűen
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a szezámos csirkét, de a receptek mind túlságosan bonyolultak. Én a bunda receptjét egy Walesben élő, kínai származású gyorsétkezdéstől hallottam, ők ezt adják a helyieknek édes-savanyú szósszal és tojásos rizzsel. Jómagam simán párolt rizzsel tálalom.

hozzávalók / 2 adag

A csirkéhez

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell-filét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A szezámmagot, lisztet, szódabikarbónát, csipet sót  összekeverjük annyi vízzel, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb, ragacsos masszát kapjunk.
  3. A csirkemelldarabkákat a masszába mártva, bő olajban, több részletben, adagonként kb. 5 percig sütjük. Papíron lecsöpögtetjük.
  4. A szósz hozzávalóit összekavarjuk, és mikróban összemelegítjük. Ezt ízlés szerint mellé kínáljuk, vagy ráöntjük a húsra.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 509
elküldve: 5
receptkönyvben: 189
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Rosaliacska

Mióta szakács: 2012.11.28.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szezámmagos csirke, bundás csirke mézes szójaszósszal, szezámmagos bundás csirke

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rodfan
Rodfan Thu, 2012-12-06 10:15

Úgyhogy vedd úgy, hogy nem szóltam, köszönjük szépen a receptet! :))

Rodfan
Rodfan Thu, 2012-12-06 10:13

Megnyugtatlak, tegnap mikor a férjem megkóstolta, azt mondta, nagyon finom, neki pont az tetszik benne, hogy ropogós. Márpedig ő nagyon ért a kínai ételekhez, úgyhogy lehet adni a szavára. :)

Rosaliacska
Rosaliacska / Rosaliacska Thu, 2012-12-06 22:59

Jaj de jó! Én még nagyon kezdő vagyok a NoSaltyn és nem akartam rossz receptet közzé tenni! Köszi hogy írtál! Jó főzést! :)

Rodfan
Rodfan Wed, 2012-12-05 11:31

Hát nem tudom... Lehet, hogy én rontottam el valamit, de nekem nem sikerült túl jól. Többször készítettem már hasonlót, de mindig szép nagy gombócok lettek belőle és finom omlós lett. Ez laposra sikerült, ropog és az íze is fura... Persze lehet, hogy bennem van a hiba. A szósz viszont bármilyen egyszerű is, isteni!!

Rosaliacska
Rosaliacska / Rosaliacska Thu, 2012-12-06 09:16

Sajnálom ha nem sikerült jól, nem tudom, lehet egyébként a lisztbeni külömbség okozhatta mert én külföldön élek. Esetleg szódabb helyett sütőpor lehet jobb lenne, nekem mindig pufi lett. :(

Rosaliacska
Rosaliacska / Rosaliacska Thu, 2012-12-06 09:17

Merthogy itt olyan liszt van amibe már elpre bele van keverve a szódabb és lehet hogy ha utólag keverjük bele akkor már nem jó? Ajaj lehet nem volt jó ötlet nekem ez a recept.

1272
csirkemell filé 40 dkg
finomliszt 5 evőkanál
szezámmag 3 ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
víz 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
ketchup 2 ek
méz 2 ek
szójaszósz 1 ek