Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámos fasírt burgonyafőzelékkel

Szezámos fasírt burgonyafőzelékkel
Szezámos fasírt burgonyafőzelékkel
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel nem annyira különleges, de könnyen elkészíthető és ízletes fogás a hétköznapokra. A fasírtgolyó megállja helyét bármelyik hidegtálon is.

hozzávalók / 3 adag

A fasírthoz:

Főzelékhez:

Sütőzsiradék

A fasírthoz:
Szólj hozzá!

elkészítés

A fasírthoz:

  1. A vöröshagymát nagyon finomra felaprítjuk. A fokhagymát lereszeljük.
  2. A darált húst a fasírt hozzávalóival együtt összegyúrjuk, a masszából golyókat formázunk.
  3. Olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük.

Főzelékhez:

  1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk.
  2. Rádobjuk a felkockázott burgonyát, és felöntjük vízzel kb. a háromnegyedéig.
  3. Hozzáadjuk a babérlevelet, és megsózzuk. Puhára főzzük.
  4. Kivesszük a babérlevelet majd a krumpli felét botmixerrel pürésítjük, és visszakeverjük a főzelékhez. Ettől besűrűsödik.
  5. Tejfölözzük, borssal és citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 488
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kakaóscsiga

Mióta szakács: 2016.10.08.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplifőzelék húspogácsával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

665
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1 db
chilipehely 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szezámmag 5 ek
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
burgonya 4 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
babérlevél 1 db
citromlé 1 ek
tejföl 1 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 4 dl