Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámos-kefires kifli

Szezámos-kefires kifli
Szezámos-kefires kifli
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, puha kiflit kapunk, ha jól kidolgozzuk a tésztát. Se lágy, se kemény ne legyen, a kettő közötti.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 10 dkg vaj (szükség szerint)
  • 20 dkg sajt

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Ha felfutott, a többi alapanyaggal összedolgozzuk a tésztát (ha kevésnek véljük a tejet, keveset teszünk még hozzá). Kb. 1 óra kelesztés következik.
  3. Ha megkelt 4 cipóra osztjuk.
  4. Lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk. Háromszögekre felvágjuk, kb 8 darabba.
  5. A vastagabb részébe teszünk egy darabka vajat és sajtot. Majd feltekerjük, kifliket formálva.
  6. Tepsibe tesszük (legjobb sütőpapírra), tojással megkenjük, tetejére szezámmagot teszünk.
  7. A sütő előmelegítése nélkül betoljuk a kifliket, és aranysárgára sütjük. 32-35 db lesz ebből a mennyiségből.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 091
elküldve: 0
receptkönyvben: 227
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
707 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kefíres töltött kifli, sajttal töltött kifli, vajas kifli töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2013-12-22 15:55

Sziaaaa! Mindenképpen kettő.Egy tepsire nem fér rá a 32-34 db kifli,mivel kis távolságot kell hagyni köztük,mert sütés közben még nőni fognak.Jó sütést! :-))

arnoldbaba
arnoldbaba Wed, 2012-07-25 12:57

Kedves Iluska!
Ma ebédre elkészítettem a kifliket,fantasztikusan finom,puha és nagyon egyszerű elkészíteni!Töltelékként tettem bele sajtot,virslit,de töltelék nélkül is első osztályú!!!Mentve a receptkönyvembe,köszönet a receptért!
::))

1432
finomliszt 1 kg
2 tk
napraforgó olaj 2 dl
tej 3.5 dl
kefir 2 dl
cukor 2 ek
élesztő 5 dkg
vaj 10 dkg
sajt 20 dkg
tojás 1 db
szezámmag 2 ek