Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámos kifli Madárka konyhájából

Szezámos kifli Madárka konyhájából
Szezámos kifli Madárka konyhájából
80 perc / előkészület: 45 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kifli mérete és formája miatt könnyebben átsül, mint a kenyér, így garantált a siker. Isteni, foszlós, puha és ellenállhatatlan péksüti lesz, aminek az egész család örül.

hozzávalók / 4 adag

tészta

kenés

ajánlat

Tálaljuk friss zöldségekkel, gomba pástétommal, zakuszkával, levessel vagy majszoljuk akár magában. Másféle maggal, vagy a nélkül is készülhet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb bögre vizet (350 ml) mikróban 1 perc alatt meglangyosítunk. Belekeverjük a mézet, cukrot és a szárított élesztőt. Érdemes egy nagyobb tálba transzferálni, mert jócskán kifut belőle az élesztő.
  2. A liszteket, sót és borsot összekeverjük egy kiskanállal egy tálban, hozzáadjuk az előzőleg mikróban megolvasztott kókusz és olívaolajat. Mikor felfutott, beledöntjük az élesztőt is, és a kiskanállal minél jobban beledolgozzuk, csak ezután kezdjük kézzel gyúrni, hogy minél kevésbé ragadjon ránk a tészta.
  3. Eleinte még túl nedvesnek tűnhet, adhatunk hozzá némi lisztet, de figyeljünk, mert a gyúrás során felveszi a vizet és a túl száraz tésztát is el kell kerülni. Jó tíz percen keresztül gyúrjuk erőteljesen, míg éppen, hogy csak könnyen elválik az edény falától, de inkább kicsit ragadjon, mint hogy túl száraz legyen.
  4. 1 órán keresztül pihentetjük meleg helyen.
  5. Röviden meggyúrjuk, hogy szép sima gombóc formát adjon. Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk. Kb. 15 cm-es sávokra vágjuk, amiket egyenlő szárú háromszög (a harmadik oldal legyen a legrövidebb) alakokban felvágunk. A háromszögek tetejét először vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd a darált szezámot kicsit belenyomkodva oszlatjuk el a felületén. A legrövidebb oldalnál kezdve feltekerjük a kifliket.
  6. Tepsire helyezzük őket, és 180 fokon addig sütjük, míg megbarnul a tetejük. Frissen a legfinomabb, de másnapra is puhák maradnak (kihűlve tekerjük konyharuhába, hogy a lecsapódó párát ne szívják magukba a tárolás alatt, majd rakjuk zacskóba).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 516
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Madárka

Mióta szakács: 2016.01.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: hamburger-buci, briós, édes leveles, buci, zsemle, burek, croissant, perec, pita, bagel

egyéb elnevezések

vegán szezámos kifli, tojásmentes péksüti, péksütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

728
víz 3.5 dl
méz 2 teáskanál
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 3.5 kávéskanál
teljes kiőrlésű liszt 250 g
finomliszt 250 g
3.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kókuszolaj 50 g
olívaolaj 3 ek
olívaolaj 1 ek
szezámmag 60 g