Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámos-sajtos rúd

Szezámos-sajtos rúd
Szezámos-sajtos rúd
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon hamar megvan, és borzasztóan eteti magát. A magvakat ízlés szerint variálhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a szobahőmérsékletű margarint, joghurtot és sót összegyúrjuk. Kóstoljuk meg a só miatt, nehogy sótlan legyen.
  2. Kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a sárgájával, megszórjuk a magvakkal, és tetszés szerinti formára és nagyságúra vágjuk késsel vagy derelyevágóval.
  3. Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy alufóliával, erre pakoljuk a sajtosat, majd előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 115
elküldve: 2
receptkönyvben: 103
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

magos rudacska, sajtos ropogós, sajttal szórt sós

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

885
finomliszt 45 dkg
margarin 20 dkg
joghurt 3 dl
0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db
sajt 5 dkg
szezámmag 1 ek
köménymag 1 ek