Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezonváltó desszert

Szezonváltó desszert
Szezonváltó desszert
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen ötletként jött, gyors desszertet akartam csinálni. Mivel volt otthon édes diós kalács, kipróbáltam pirítva. Mivel finom lett, enyhén karamellás ízű, gondoltam, miért ne használjam fel valamilyen desszert hozzávalójának?! Kinyitottam a hűtőszekrényt, és ráleltem a citromos görög joghurtra, a szilvára  és az őszibarackra. Így született meg a szezonváltó desszertem, amiben már az ősz gyümölcsei dominálnak, de még visszaköszön benne egy csipetnyi nyár, a görög citromos joghurt ízében.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Veszünk egy kisebb tálat.
  2. A 2 szelet kalácsot megpirítjuk.
  3. A tálba rakjuk, az összetört, ropogósra pirított kalácsdarabokat.
  4. Eloszlatjuk rajta a joghurtunk felét, majd a kockára vágott szilvát és a hosszúkásra vágott őszibarackot.
  5. Majd rárakjuk a másik kalácsot, a maradék joghurtot és a gyümölcsöket.
  6. Fél órát állni hagyjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 395
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági988

Mióta szakács: 2011.12.20.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: saláta
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurtos gyümölcssaláta, gyümölcssaláta pirított kaláccsal, joghurtos diós kalácsos gyümölcsök

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
szilva 2 db
őszibarack 1 db
görög joghurt 125 ml
kalács 5 dkg