Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szicíliai grízes lepény

Szicíliai grízes lepény
Szicíliai grízes lepény
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először akkor sütöttem meg ezt a sütit, amikor valami túrósat akartam gyorsan összedobni, de csak egy kis adag túró volt a hűtőben... A darás krémtől ugyanolyan vastag a töltelék réteg, mintha sok túróból készült volna. Hasonlít a hagyományos túrós pitére, de a sok citromtól üdítőbb és krémesebb a töltelék benne.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat (a tojásfehérje kivételével) gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (a tejet adagoljuk a legvégén, mert lehet, hogy picivel kevesebb, illetve több kell, függ a tojás méretétől és a vaj zsírtartalmától is).
  2. Betesszük a hűtőbe pihenni, amíg elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A tejből a csipet sóval, a cukorral és a darával tejbedarát főzünk. Hagyjuk kb. 20 percet hűlni, időnként megkavargatva, hogy ne álljon össze egy tömbbé.
  2. A langyosra hűlt tejbedarához hozzákavarjuk a vanília aromát, citromhéjat, citromok levét és a ricottát. Elkeverjük homogén krémmé.

Összeállítás

  1. Bekapcsoljuk a sütőt, 180 °C-ra állítjuk. Az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  2. Egy kb. 25X35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tészta felét erre a méretre kinyújtjuk, beletesszük.
  3. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és arra ráhalmozzuk a krémet, egyenletes vastagságúra elegyengetve. Kinyújtjuk a másik lapot is, ezzel befedjük.
  4. Megkenjük az enyhén felhabosított tojásfehérjével, megszurkáljuk, és 180 °C-on 30 perc alatt szép pirosra megsütjük (legyünk résen a sütőnél, nehogy megégjen!).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 194
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

darakrémes ricottás pite, tejbedarás túrópite, ricottás pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

madzsid
Anyanya / madzsid Sat, 2016-07-23 20:22

Az a 0.5 dl kókusztej gyanús nekem. Gondolom, inkább fél literről van szó, ugye?

411
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 2 db
szódabikarbóna 1 kávéskanál
tej 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
tojásfehérje 1 db
kókusztej 0.5 l
1 csipet
búzadara 7 evőkanál
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
ricotta 25 dkg
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
zsemlemorzsa 6 ek
napraforgó olaj 2 ek