Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szicíliai kenyér Évi néni konyhájából

Szicíliai kenyér Évi néni konyhájából
Szicíliai kenyér Évi néni konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam, beleszerettem, naná, hogy az új kenyér ünnepét evvel kezdtem. Kicsit máshogyan készítettem, mint Limara, mert a férjem türelmetlenül állt felettem, hogy áramtalaníthasson, mivel csak most van időnk tapétázni, és le kell szerelni a konnektorokat. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és tejszínt meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet és az élesztőt, 6-8 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe öntjük az élesztős tejet, a kefírt, az öregtésztát, tejport, sikért, olajat, fölé pedig a lisztet, végül a sót.
  3. Dagasztó programon megdagasztjuk, kelesztjük (1,5 óra).
  4. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, majd hosszú (kb. 0,5 m) rudakká nyújtjuk, és a végüket megfogva ellenkező irányba feltekerjük.
  5. Tojással elkevert tejjel megkenjük, megszórjuk magokkal és újra kelesztjük (sütőben 50 fokon kelesztettem 10 percet).
  6. A sütő aljába egy tálba vizet teszünk, hogy gőzben süljenek, és 190 C-on, hőlégkeverésen 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 167
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
fogás: köret
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Limara szicíliai kenyere, házi kenyér, szezámmagos kenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-08-25 15:27

Sziasztok!
Természetesen igen. Én azért alkalmazom az öregtésztát, mert így kisebb mennyiségben kell élesztőt használni. Ha anélkül készíted el a péksütit, legalább 1 dkg friss élesztővel többet adj hozzá. Üdv: Évi néni

szilvakompot79
szilvakompotka / szilvakompot79 Sat, 2012-08-25 14:55

Kérdésem a hasonló, mint tengeré.
A recept érdekesnek tűnik és szép a kenyér, megcsinálnám én is.
Várom a megfejtést, receptedet mentettem.
Szép hétvégét.
Üdv
Sz

tenger
tenger / tenger Sat, 2012-08-25 13:08

Kedves Évi!

Itt az alkalom, hogy megkérdezzem, elkészíthető-e ez a kenyér (és általában azok a tészták, amibe elvileg kell) öregtészta nélkül. Mert nekem olyanom nincs és attól tartok,nem is lesz. :-)

Recepted mentve, válaszod előre is köszönöm!

Üdv,

t

424
kenyérliszt BL80 25 dkg
finomliszt 25 dkg
tej 0.5 dl
habtejszín 0.5 dl
kefir 2 dl
öregtészta 30 dkg
friss élesztő 1.5 dkg
méz 1 ek
tejpor 1 ek
sikér 1 ek
1 ek
szőlőmagolaj 3 ek
szezámmag 1 ek
szezámmag 1 ek
tojás 1 db
tej 2 ek