Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szicíliai paradicsomos húsgombóc

Szicíliai paradicsomos húsgombóc
Szicíliai paradicsomos húsgombóc
75 perc / előkészület: 45 perc főzés: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meguntam a bolognai spagettit, és valami új, olaszos tésztaételre vágytam. Nagy kedvencünk lett.

hozzávalók / 4 adag

A szószhoz

A gombócokhoz

A körethez

ajánlat

Általában amit lehet, lerövidítek a konyhában. DE: a gombócokat muszáj elősütni, ezt ne spóroljátok le, különben szétáznak a szószban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először összekeverjük a gombóc hozzávalóit, majd fél órát állni hagyjuk a búzadara miatt.
  2. A szósz hozzávalóit összeforraljuk.
  3. Kifőzzük a tésztát.
  4. A pihentetett húsmasszából vizes kézzel diónyi gombózokat formázunk, és serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk. Nem kell, hogy átsüljön, csak egy kis kérge legyen. (Nekem ez 2 adagban szokott sikerülni.)
  5. Ha kész, a paradicsomos szószhoz adjuk a gombócokat, és takaréklángon 25 percig főzzük. Addigra a szósz is besűrűsödik. Ha nem elég sűrű, akkor kevés hideg vízzel elkevert 1-2 evőkanálnyi étkezési keményítővel besűrítjük.
  6. A tésztával és kevés reszelt sajttal tálaljuk a paradicsomos húsgombócokat.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 292
elküldve: 6
receptkönyvben: 247
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Dóra81

Mióta szakács: 2011.09.28.
15 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-fűszeres húsgombóc, búzadarás húsgombóc kakukkfüves paradicsomszósszal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kocka Cukor
Kocka Cukor / Kocka Cukor Wed, 2013-10-23 00:20

Barátnőm ajánlására készítettem el a receptet. Bevallom, kicsit ódzkodtam tőle. Most már nem is értem miért :) ISTENI! Nagyon finom lett! Annyit módosítottam a recepten, hogy 2x400 ml paradicsomszószt vásároltam, és a maradék 200ml pótlására hámozott paradicsomot választottam. A friss konyhafűszerek pedig tovább fokozták az ízélményt!Köszönöm a receptet!

Lardee32
Lardee / Lardee32 Wed, 2012-02-01 12:36

szia Dóri,
tegnap megcsináltam, de nekem nagyon paradicsomos volt és mivel a férjemnek a paradicsom savat csinált, ezért a végén beletoltam egy fél doboz 450gr-os tejfölt, ezzel sikerült tompítani a paradicsom savasságát. Ízben pedig szerintem nem rontott rajta. (Köztudott a tejes dolog közömbösíti a savat, a paradicsomlevesbe is szoktam tenni egy kevés tejet.)
Ezen kívül nagyon ízlett a husigolyó, a gríz hozzájárul, hogy ne legyen olyan csak-hús íze...

köszi a receptet,
Marcsi

Dorbi81
Dóra81 / Dorbi81 Wed, 2012-02-01 15:21

szia Marcsi,
jó ötlet a tejfölös semlegesítés, remélem így már nem bántotta a férjed gyomrát. Így engem egy kicsit a töltött paprikára/húsgombócra emlékeztet. Örülök, hogy elnyerte a tetszésed!

Redy28
Redy / Redy28 Sun, 2012-01-08 14:56

Ma ezt főztem a lányainak, egyszerűen imádták! Elmentettuk.
Köszi Edit

933
paradicsomlé 10 dl
víz 500 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 1 evőkanál
darált sertéshús 50 dkg
tojás 2 db
búzadara 5 evőkanál
petrezselyem 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
tagliatelle 50 dkg