Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilva chutney

Szilva chutney
Szilva chutney
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Indiai étteremben ettem először. Nagyon ízlett, így hát elhatároztam, hogy elkészítem, csak egy kicsit másképp...

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Sült húsok mellé ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát jól megmossuk, kimagozzuk, és negyedekre vágjuk.
  2. A fűszereket egy mozsárban összetörjük.
  3. Magas oldalú lábasban feltesszük a szilvát főni.
  4. Hozzákeverjük az összetört fűszereket, a kókuszreszeléket, és jól elkeverjük.
  5. Sűrű kevergetés mellett, lekvár sűrűségűre főzzük.
  6. Hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük, hagyjuk, hogy egyet rottyanjon. Megkóstoljuk, ha nem elég édes, teszünk még hozzá cukrot, ha nem elég erős, teszünk hozzá még egy kis chili port
  7. Jól kimosott, tiszta üvegekbe töltjük még melegen, a kupakjukat rátekerjük, és megfordítjuk kupakkal lefelé.
  8. 15-20 perc múlva visszafordítjuk, és hagyjuk hogy kihűljenek.
  9. Mehet be a hűtőbe, ha kihűlt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 27 679
elküldve: 6
receptkönyvben: 249
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Mysy

Mióta szakács: 2010.12.20.
4 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

szilvás csatni, fűszeres szilvamártás húsokhoz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klepcsa
hugom / klepcsa Thu, 2011-10-13 19:02

Én is tettem el szilvás chutneyt de én nem igy ismertem,Kellet még bele alma vagy zöld paradicsom,vörösbor ecet,fahéj egész.Én már egy pár üveggel el is fogyasztottam,nagyon finom akárki hozta be Magyarországba ez nálam nagyon bevált a sok recept közül.

292
szilva 1.5 kg
cukor 50 dkg
chili 2 tk
kardamom 2 db
koriander 1 teáskanál
gyömbérpor 1 tk
ánizs 1 kk
1 csipet
kókuszreszelék 50 g